Arad: Arsenale de arme, muniție și alte obiecte folosite la braconaj, confiscate, sâmbătă, în județul Arad. LISTA COMPLETĂ

Adevărate arsenale și alte obiecte ce pot fi folosite pentru braconaj au fost descoperite în județul Arad, ca urmare a 2 percheziții pe care polițiștii le-au efectuat, sâmbătă dimineața, în 2 localități.

Conform purtătorului de cuvânt al Poliției Arad, Claudia Iuga, „sub coordonaea procurorului de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Lipova, polițiștii Serviciului Arme, Explozivi și Substanțe Periculoase, împreună cu polițiști din cadrul Secției 8 Rurală Săvârșin, Serviciului Criminalistic și luptătorii trupelor speciale au efectuat două percheziții domiciliare pe raza localităților Ilteu (comuna Petriș) și Troaș (comuna Săvârșin), la persoane bănuite de deținere de arme și muniție fără respectarea normelor legale”.

La domiciliul unui bărbat de 35 de ani, din Ilteu, au fost depistate elemente de muniție, respectiv alice din plumb de diferite dimensiuni.

La domiciliul unui alt bărbat, de 47 de ani, din Troaș, a fost depistată însă o întreagă colecție de arme și muniție… 3 arme de vânătoare de diferite calibre, un revolver neletal, un pistol neletal, trei lunete, dintre care una de tip militar, un suport prindere pe țeavă pentru dispozitive de iluminat, peste 150 de cartușe de diferite calibre, 2 camere de supraveghere vânat, 1 binoclu și 1 proiector cu fir si acumulator.

De altfel, acest bărbat a fost reținut pentru 24 de ore.

Cei 2 indivizi sunt cercetați pentru nerespectarea regimului armelor și munițiilor.

Polițiștii și procurorii continuă cercetările în acest caz.

LISTA COMPLETĂ cu armele, munițiile și obiectele confiscate

La domiciliul unui bărbat de 35 de ani, din Ileu, au fost depistate elemente de muniție, respectiv alice din plumb de diferite dimensiuni, iar la domiciliul unui alt bărbat, de 47 de ani, din Troaș, au fost depistate următoarele arme, precum și muniție:
– o armă de vânătoare cu glonț calibru 8X57 mm, cu o lunetă;
– o armă de vânătoare cu două țevi, calibru 12 mm;
– o armă de vânătoare cu glonț, calibru 7X57 mm;
– un revolver neletal, de calibru 380 mm;
– un pistol neletal marca, de calibru 8 mm;
– trei lunete, dintre care una de tip militar;
– un suport prindere pe țeavă pentru dispozitive de iluminat;
– 51 cartușe și tuburi de cartus calibru 8X57 mm;
– 60 cartușe și tuburi calibru 7X57 mm;
– 44 cartușe de calibru 12 mm;
– 2 camere de supraveghere vânat;
– 1 binoclu;
– 1 proiector cu fir si acumulator.