Arad: Atenție: exercițiu mare și spectaculos al pompierilor, cu avion miliar și zeci de mașini de intervenție, marți, pe Aeroportul Internațional Arad. Nu intrați în panică

Un mare și spectaculos exercițiu cu forțe și mijloace are loc marți la Aeroportul Internațional Arad, care presupune zborul unei aeronave militare și prezența a zeci de pompieri, polițiști, jandarmi și militari. Atenție, însă totul este doar un exercițiu, așa că populația nu trebuie să intre în panică.

Conform purtătorul de cuvânt al Inspectoratului pentru Situații de Urgență Arad, maior George Pleșca, „marți, 09.04.2018, cu începere de la ora 10.00, Inspectoratul pentru Situații de Urgență Arad desfășoară exercițiul anual AEROPORT 2019. În cadrul exercițiului, vom testa atât planul roșu, cât și munca în comun a membrilor Comitetului Județean pentru Situații de Urgență”.

„Vor participa, ca și forțe de intervenție, structurile Ministerului Afacerilor Interne, Ministerului Apărării Naționale și ale Serviciului Județean de Ambulanță. De asemenea, avem suportul unui avion de tip SPARTAN al Forțelor Aeriene Române. În cadrul exercițiului se va interveni cu 5 autospeciale de stingere, 2 puncte mobile de triere, acele spitale mobile ale Inspectoratelor pentru Situații de Urgență, mai multe ambulanțe SMURD și mai multe autospeciale ale celorlalte forțe ale Ministerului de Interne și Minsterului Apărării Naționale”, a mai declarat purtătorul de cuvânt al Inspectoratului pentru Situații de Urgență Arad, maior George Pleșca.

Asemenea exerciții fac parte din pregătirea continuă a pompierilor din Arad pentru ca în cazul unor situații reale, salvatorii să fie pregătiți cât mai bine.

Sursa foto: Inspectoratul pentru Situații de Urgență Arad