Arad: AUDIO 12 mașini folosite de către „pirații” rutieri, indisponibilizate. Ce au constatat polițiștii

12 mașini care erau folosite decătre pirații rutieri din Arad au fost indisponibilizate în primele zile ale lunii august, în cadrul controalelor dispuse decătre ministrul interimar al Afacerilor Interne, vicepremierul,  senator PSD Arad, Mihai Fifor.

Conform purtătorului de cuvânt al Poliției Arad, Claudia Iuga, „la nivelul județului Arad, până la această oră au fost depistate 12 autovehicule care efectuau curse ilegale de taxi”.

„În toate cazurile, s-au aplicat sancțiuni contravenționale în valoare de 1.000 lei fiecare (conform Legii 38/2003), fiind reținut talonul și numerele de înmatriculare. De asemenea, a fost suspendată exercitarea dreptului de a conduce autovehiculele în cauză pentru 6 luni, acestea fiind imobilizate”, a mai declarat purtătorul de cuvânt al Poliției Arad, Claudia Iuga.

Purtătorul de cuvânt al Poliției Arad, Claudia Iuga.

Pirtații rutieri, care își staționează la marginea Aradului și în zona autogărilor, transportă în special persoane în și din comunele apropiate municipiului.

La nivel național, în cadrul acțiunii pentru depistarea celor care efectuează transport neautorizat de persoane, polițiștii au depistat 244 de autovehicule ce efectuau, în mod ilegal, transport contra-cost de persoane, fiind indisponibilizate 201 mașini.

Polițiștii atenționează că asemenea controale vor continua.

COMUNICATUL COMPLET, LA NIVEL NAȚIONAL

„PIRAȚI RUTIERI”, DEPISTAȚI DE POLIȚIȘTI

În perioada 1 – 4 august 2019, în cadrul acțiunii pentru depistarea celor care efectuează transport neautorizat de persoane, polițiștii au depistat 244 de autovehicule ce efectuau, în mod ilegal, transport contra-cost de persoane, fiind dispuse 201 imobilizări de autovehicule folosite de „pirați”.

Polițiștii au controlat 21.291 de autovehicule și 13 societăți comerciale, fiind constatate 123 de infracțiuni (6 de natură economică, 80 la regimul circulaţiei rutiere și 37 alte feluri).

De asemenea, au fost aplicate 4.032 de sancţiuni contravenţionale, dintre care 1.155 la O.U.G. nr. 195/2002, 371 la Legea 38/2003 privind transportul în regim de taxi și în regim de închiriere, 106 la O.U.G nr. 49/2019 privind activităţile de transport alternativ cu autoturism şi conducător auto şi 2.400 de sancțiuni contravenționale la alte acte normative.

Totodată, au fost efectuate 7.564 de testări cu etilotestul, fiind reținute 21 de permise de conducere şi retrase 223 de certificate de înmatriculare.

La nivelul județului nostru, până la această oră au fost depistate 12 autovehicule care efectuau curse ilegale de taxi. În toate cazurile, s-au aplicat sancțiuni contravenționale în valoare de 1.000 lei fiecare (conform Legii 38/2003), fiind reținut talonul și numerele de înmatriculare. De asemenea, a fost suspendată exercitarea dreptului de a conduce autovehiculele în cauză pentru 6 luni, acestea fiind imobilizate.

În activități, alături de polițiști rutieri, de ordine publică, de investigarea criminalității economice și de la transporturi, au fost angrenați și specialiști ai Registrului Auto Român și ai Inspectoratului Teritorial de Muncă.

La nivel naţional, acţiunile pentru combaterea ilegalităților din domeniu continuă.