Arad: AUDIO 19 iunie, Prima Zi europeană de prevenire a furturilor din locuință. Ce vă recomandă polițiștii

Prima Zi europeană de prevenire a furturilor din locuință este marcată, astăzi, 19 iunie, a anunțat Poliția Română, care, împreuă cu polițiile din mai multe țări europene, organizează Campania „Păstrați surprizele doar pentru vacanță!”.

Astfel, prin activitățile organizate la nivel european, polițiștii recomandă cetățenilor să nu comunice date despre plecarea de acasă pentru o perioadă mai lungă, nici măcar pe reţele de socializare. Check-in-ul din aeroport aduce like-uri, dar vă face vulnerabil în fața hoților, mai atrag atenția polițiștii. De asemenea, cetățenii sunt sfătuiți să nu posteze pe site-urile de socializare imagini din care să reiasă că deţin în casă bunuri de valoare sau că sunt plecați de acasă. Selfie-urile sunt și ele distractive, dar trebuie avut grijă la ce se observă în imagine.

Conform purtătorului de cuvânt al Poliției Arad, Adina Aconstantinesei, „în primele 5 luni ale anului 2019, în județul Arad, au fost sesizate 187 de furturi din locuințe, față de 234, în 2018, majoritatea fiind înregistrate în mediul urban”.

„Analiza infracţiunilor de furturi din locuinţe evidenţiază o multitudine de moduri de operare utilizate de infractori pentru săvârşirea unor astfel de fapte. De asemenea, din datele analizate rezultă că unul din patru furturi este posibil pe fondul neglijenței proprietarului în a adopta măsuri simple, dar eficiente de autoprotecție”, a mai declarat purtătorul de cuvânt al Poliției Arad, Adina Aconstantinesei.

Purtătorul de cuvânt al Poliției Arad, Adina Aconstantinesei.

Și la nivel național sunt scăderi.  În România, în primele cinci luni ale anului 2019, au fost sesizate 9.210 infracţiuni de furt din locuinţe, cu 5.45% mai puţin faţă de perioada similară a anului 2018, majoritatea înregistrate în mediul urban.

Mai multe informații, găsiți pe internet, la adresa: www.prevenireacriminalitatii.ro.