Arad: AUDIO 24 de animale au murit într-un puternic incendiu, care a cuprins un saivan improvizat în mijlocul unui câmp din județul Arad. Accesul pompierilor, extrem de dificil

Mai multe animale au murit, vineri seara, într-un puternic incendiu care a cuprins un saivan de animale care era improvizat în mijlocul unui câmp din localitatea Moroda, județul Arad. Incendiul a cuprins imediat întreg adăpostul, care avea cca 300 de metri pătrați.

La fața locului au ajuns mai multe echipaje de medici, paramedici și pompieri, însă accesul s-a făcut cu greutate drumului de pământ neamenajat.

Conform purtătorului de cuvânt al Inspectoratului pentru Situații de Urgență Arad, maior George Pleșca, „Detașamentul de Pompieri Ineu cu sprijinul SVSU Pancota a intervenit cu 2 autospeciale de stingere și un echipaj SMURD in zona localității Moroda, pe câmp, pentru stingerea unui incendiu la un adăpost improvizat de animale”.

„În momentul sosirii echipajelor, după parcurgerea unui drum de pământ neamenajat, incendiul se manifesta generalizat la întreg adăpostul pe o suprafață de aprox 300mp cu posibilitatea de propagare la un depozit de baloti de paie. Incendiul a fost văzut și anunțat târziu de către cei doi îngrijitori. După aproximativ 2 ore de interventie incendiul a fost lichidat, din păcate mai multe animale(4 porci, 18 purcei, 2 vitei) au ars în incendiu. A fost salvat depozitul de baloti. Cauza probabila” tigară aruncata la întâmplare””, a mai declarat purtătorul de cuvânt al Inspectoratului pentru Situații de Urgență Arad, maior George Pleșca.

Purtătorul de cuvânt al Inspectoratului pentru Situații de Urgență Arad, maior George Pleșca.

 

Din fericire, nu au fost și persoane rănite.
Și polițiștii fac cercetări în acest caz.

Sursa foto: Inspectoratul pentru Situații de Urgență Arad