Arad: AUDIO 42 de misiuni pentru salvatorii din Arad în ultimele 24 de ore. De la incendii, la coromavirus

42 de misiuni au avut salvatorii din Arad în ultimele 24 de ore.

Conform purtătorul decuvânt al Inspectoratului pentru Situații de Urgență Arad, maior George Pleșca, „s-a acționat pentru descarcerare a trei persoane, una în urma unui accident rutier și două în urma unui accident aviatic. Echipajele specializate în stingerea incendiilor au intervenit în 15 situații de urgență, au fost stinse 2 incendii la anexele locuințelor particulare, 12 de vegetație uscată și resturi vegetale și 1 incendiu la un autocamion. Din cele 12 incendii de vegetație uscată și resturi vegetale, intervențiile cele mai dificile au fost la Vărădia de Mureș unde incendiul de la o pășune s-a propagat la litiera pădurii iar pentru stingerea acestuia a fost necesară intervenția unui număr de 15 pompieri a Gărzii de Intervenție nr.1 Bârzava, voluntari și angajați ai ocolului silvic”.

„În orașul Chișineu Criș, încercarea de curățare a resturilor vegetale dintr-o grădină putea să aibă consecințe grave, incendiul propagandu-se la anexele vecinilor și doar intervenția rapidă și profesionistă a pompierilor de la garda nr. 2 de Intervenție Chișineu Criș a făcut ca cele două anexe să nu ardă”, a mai declarat purtătorul decuvânt al Inspectoratului pentru Situații de Urgență Arad, maior George Pleșca.

Modulele SMURD au intervenit pentru acordarea primului ajutor medical în 27 de cazuri.

De asemenea, salvatorii din Arad continuă toate misiunile de asigurare logistică la toate locațiile de carantină, misiunile de transport și de coordonare și conducere a intervențiilor pentru gestionarea situației de urgență generate de virusul COVID 19. Din cadrul I.S.U.J Arad, 35 de ofițeri și subofițeri execută aceste misiuni 24/24.