Arad: AUDIO 51 de porci găsiţi într-o camionetă cu numere de Italia, ucişi preventiv. Ce a pățit șoferul

51 de porci găsiţi într-o camionetă cu numere de Italia, oprită în trafic, care erau transportaţi ilegal, au fost preluaţi de autorităţile din Arad şi ucişi preventiv, după ce s-a constatat că proveneau dintr-o comună din judeţul Dâmboviţa în care sunt în evoluţie focare de pestă porcină africană.

Directorul Direcţiei Sanitare Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor (DSVSA) Arad, medicul Viorel Agud, a declarat, marţi, că mașina de tip dubă frigorifică nu era autorizată sanitar-veterinar pentru transport de animale vii. 

Conform medicului Viorel Agud, nu existau semne că porcii erau bolnavi, însă maşina venea din comuna Dragodana, judeţul Dâmboviţa, comună în care evoluează pesta porcină africană. Astfel, exista posibilitatea reapariţiei pestei porcine africane în judeţul Arad.

Conform purtătorului decuvânt al Poliției Arad, Adina Aconstantinesei, „ca urmare a activităților informative desfășurate, polițiștii Orașului Chișineu-Criș au oprit și verificat, pe D.N. 79, la intrare în oraș, o autoutilitară condusă de un bărbat de 40 de ani din județul Dâmbovița”.

„În urma controlului, polițiștii au descoperit că bărbatul transporta (…) de suine, din categoria grăsuni și purcei, fără a deține documente de transport sanitar veterinare pentru animale, fiind sesizată D.S.V. Arad, care în urma verificării la locul de domiciliu al conducătorului auto, a constatat că se găsește într-o zonă în care există pestă porcină activă, fiind dispusă măsura sacrificării tuturor animalelor conform legii aflate în vigoare și îngroparea acestora la groapa amenajată pe raza localității Nădab”, a mai declarat purtătorul decuvânt al Poliției Arad, Adina Aconstantinesei.

Ascultă aici sau în linkul de mai jos declarația completă a purtătorului decuvânt al Poliției Arad, Adina Aconstantinesei.

Şoferul a fost amendat de DSV și Poliție cu 7200 de lei.

În judeţul Arad, pe parcursul anului 2019 au fost în evoluţie 33 de focare de pestă porcină africană, dar până la mijlocul lunii decembrie toate au fost declarate stinse. 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.