Arad: AUDIO 7 migranți și o călăuză, descoperiți când încercau să treacă frontiera cu Ungaria, pe jos, chiar peste câmp

7 migranți din India, Turcia și Afganistan, dar și o călăuză din Serbia, au fost descoperiți decătre polițiștii de frontieră de la Vărșand, județul Arad, când încercau să treacă granița cu Ungaria, pe jos, chiar peste câmp.

Imagine

Imagine

Conform purtătorului decuvânt al Inspectoratului Teritorial al Poliției de Frontieră Oradea, comisar-șef Laura Beatrice Bondar, primul grup format a fost depistat la cca 700 de metri de frontieră, în timp ce se deplasa pe jos, pe câmp. Grupul era format din 6 persoane din India, Turcia şi Afganistan, cu vârste cuprinse 17 șu 31 de ani, dar și călăuza lor, un bărbat de 28 de ani, din Serbia, care urma să îi ajute pe cetăţenii străini să treacă ilegal frontiera în Ungaria.

Ascultă aici sau în linkul de mai jos declarația completă a purtătorului decuvânt al Inspectoratului Teritorial al Poliției de Frontieră Oradea, comisar-șef Laura Beatrice Bondar.

Tot în zonă, dar cu câteva ore mai devreme, mai fusese descoperit un cetățean de 34 de ani din India, care este solicitant de azil în România. Acesta încerca să iasă ilegal din România mergând pe malul drept al Crişului Alb.

Polițiștii de frontieră continuă cercetările în aceste cazuri.

În ultima perioadă, rețelele de trafic de persoane pun tot mai multă presiune pe frontiera de vest, în ultima lună, doar prin județul Arad fiind descoperiți peste 100 de migranți.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.