Arad: AUDIO 7,3 milioane de lei pentru UTA, din partea Primăriei Municipiului Arad. Municipalitatea asigură 90 la sută din bugetul clubului

7,3 milioane de lei a alocat, joi, Primăria Municipiului Arad clubului de fotbal UTA, echipa fanion a orașului. Banii sunt acordați prin intermediul Centrului Muncipal de Cultură.

„UTA este un brand al orașului și e normal să fie sprijinit de Primărie. Cum am spus și în cazul baschetului, e normal ca sumele să crească de la an la an, pentru că și cheltuielile au crescut de la un an la altul. Le dorim baftă partenerilor noștri în activitatea sportivă”, a declarat primarul municipiului Arad, Căln Bibarț.

Banii sunt mai mult decât bineveniți în condiţiile în care odată cu schimbarea
legislației, cluburile și entitățile sportive pot deconta și o parte a cheltuielilor cu salariile antrenorilor și jucătorilor.

Directorul general al AFC UTA Arad, Codru Grădinaru, a declarat că echipa mulțumește Primăriei, care în ultimii 7 ani este susținătoarea proiectului UTA și asigură, astfel, continuitatea acestuia. Sumele primite ca finanțare sunt mai mari de la an la an și asigură 90% din bugetul clubului.

Codru Grădinaru a reamintit că porțile sunt deschise oricăror finanțatori din mediul privat și a promis că echipa face tot efortul pentru a reprezenta cât mai bine acest brand.

UTA împlinește 75 de ani în 2020

„La anul, UTA împlinește 75 de ani și am dori să avem vești bune pe toate planurile”, a mai declarat Codru Grădinaru.

După semnarea contractului de finanţare, primarul municipiului Arad, Călin Bibarţ a primit un cadou simbolic: un fular cu mesajul “UTA înseamnă Arad”.

Alocarea banilor pentru UTA, vine după ce, marți, Primăria a alocat pentru echiPa FCC Baschet Arad suma de 2.550.000 lei.

Sursa foto: Călin Bibarț Facebook