Arad: AUDIO Acces restricționat pentru vizitele din Spitalul Județean din Arad, din cauza infecțiilor respiratorii

Accesul în secțiile de copii din cadrul Spitalului Clinic Județean de Urgență Arad este interzis, iar în celelate redus chiar și de 5 ori, din cauza creșterii numărului de infecții respiratorii care de înregistrează în această perioadă.

Conform purtătorului decuvânt al Spitalului Clinic Județean de Urgență Arad, Simina Roz, „pe majoritatea celorlalte secții, pacienții pot fi vizitați de luni până duminică între orele 15.00-17.00. Secțiile de Anestezie și Terapie Intensivă au un program diferențiat: zilnic între orele 12.00-13.00, iar pe Secția de Boli Infecțioase Adulți programul de vizită a fost stabilit între orele 16.00 – 17.00”.

„Pacienții pot fi vizitați de maximum doi aparținători, pentru cel mult 15 minute”, a mai declarat purtătorul decuvânt al Spitalului Clinic Județean de Urgență Arad, Simina Roz.

Ascultă aici sau în linkul de mai jos declarația completă a purtătorului decuvânt al Spitalului Clinic Județean de Urgență Arad, Simina Roz.

La intrarea pe secție, aparținătorii trebuie să se dezinfecteze pe mâini și se îmbrace echipamentul de protecție: halat de unică folosință, botoșei și mască.

De asemenea, aparținătorii pot afla informații despre pacienți și în afara programului de vizită, adresându-se medicului curant sau medicului de gardă.

Până acum, programul vizitelor era de luni până sâmbătă între orele 15.00-20.00, iar duminica între orele 10.00-20.00.