Arad: AUDIO Bani pentru Palatul Copiilor din Arad. Mai e nevoie de 10 milioane de lei

Palatului Copiilor din Arad, aflat în acest moment, în construcție, va primi o finanțare suplimentară de 3 milioane de lei. Suma a fost pusă la dispoziție de către Ministerul Educației și Cercetării, din fondul de rezervă al instituției, în urma unei solicitări făcute de noul inspector școlar general al Inspectoratului Școlar Județean Arad, prof. Marius Gondor.

Suplimentarea de fonduri vine în contextul în care, în ultima perioadă, au apărut speculații în spațiul public privind o eventuală mutare a Palatului Copiilor din actualul sediu, situat pe Bulevardul Revoluției, pentru care Ministerul Educației și Cercetării plătește o chirie lunară de 10 354 de lei (aproximativ 2200 de euro).

Anul acesta obiectivul a fost finanțat cu 1,5 milioane de lei, la care s-au mai adăugat 1,8 milioane de lei, în urma unei rectificări bugetare în luna august.

„Vom face tot posibilul, în perioada următoare, să finalizăm construcția noului Palat al Copiilor din Arad! A fost un proiect pe care l-am demarat în mandatul meu trecut când m-am aflat la conducerea ISJ Arad și mi-ar fi plăcut să îl avem deja gata demult. Nu avem niciun motiv să ne mutăm altundeva, decât în noua clădire și ne vom strădui să obținem sprijin în continuare pentru terminarea ei cât mai repede”, a mai declarat șeful Inspectoratului Școlar Arad, prof. Marius Gondor.

Amplasat în Parcul Pădurice, pe locul fostului kartodrom, noul Palat al Copiilor face parte dintr-un proiect demarat în 2008, care prevedea și construirea noului sediu al Inspectoratului Școlar Arad. De-a lungul anilor, deși proiectul a fost unul comun, banii au fost alocați doar pentru construcția clădirii de birouri a Inspectoratului, care în prezent este funcțională, și abia din 2017 încoace s-a reluat finanțarea pentru Palatul Copiilor.

„Palatul trebuia terminat primul! Încă de la demararea proiectului, în urmă cu mai bine de 10 ani, am subliniat importanța finalizării acestei construcții! În prezent, activitatea Palatului Copiilor se desfășoară într-o clădire veche, de mai bine de 100 de ani. Nu înțeleg de ce s-a insistat să fie terminată clădirea ISJ, în timp ce șantierul Palatului Copiilor a fost abandonat mai mulți ani la rând”, a mai declarat șeful Inspectoratului Școlar Arad, prof. Marius Gondor.

Ascultă aici sau în linkul de mai jos declarația șefului Inspectoratului Școlar Arad, prof. Marius Gondor.

Estimările actuale arată că, pentru terminarea Palatului Copiilor, mai sunt necesare aproximativ 10 milioane de lei, din care 600 de mii de lei reprezintă dotările pentru funcționarea claselor. Anual, 2000 de copii se înscriu la cercurile Palatului, care își desfășoară în prezent activitatea în spații ce totalizează puțin peste 2000 de mp. Noul Palat al Copiilor din Parcul Pădurice urmează să aibă o suprafață utilă de 4681 de mp, mai mult decât dublu față de cel disponibil în prezent în vechiul Palat Andreny.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.