Arad: AUDIO Bărbat, cercetat pentru contrabandă cu arme, după ce a fost descoperit cu un pistol ilegal în punctul de trecere a frontierei Nădlac 2

Un bărbat de 27 de ani a fost reținut pentru contrabandă cu arme și nerespectarea regimului armelor și munițiilor, dupăce a fost prins la punctul de trecere a frontierei Nădlac 2, în timp ce încerca să introducă în România un pistol pe care îl deținea ilegal.

Conform purtătorului decuvânt al Poliției Arad, Adina Aconstantinesei, „la data de 15 iunie 2020, în urma investigațiilor efectuate, polițiștii au prins în flagrant delict, în Punctul de Trecere a Frontierei Nădlac II, un bărbat, din județul Mureș, de 27 de ani, pasager într-un autocar din Austria, în bagajul căruia au descoperit un pistol de autoapărare supus autorizării, cu gaze și alarmă, de calibrul 9 mm și 10 cartușe cu capsele nepercutate, de același calibru. Bărbatul nu ar fi declarat arma și muniția autorităților vamale la intrarea în țară, acesta nefiind autorizat legal pentru deținerea, portul și folosirea armelor letale/neletale”.

„Arma și muniția au fost indisponibilizate, iar polițiștii l-au reținut pe bărbat pe bază de ordonanță, pentru 24 de ore, fiind introdus în arestul I.P.J. Arad. Activitățile au beneficiat de sprijinul polițiștilor de frontieră din Punctul de Trecere a Frontierei Nădlac II”, a mai declarat purtătorul decuvânt al Poliției Arad, Adina Aconstantinesei.

Polițiștii continuă cercetările în acest caz.