Arad: AUDIO Bărbat de 73 de ani, descoperit în timp ce conducea o mașină cu alcoolemie de 1,01 mg./l. alcool pur în aerul expirat. A devenit violent cu polițiștii și a fost încătușat

Un bărbat de 73 de ani, care conducea o mașină în zig-zag pentru că este în starea avansată de ebrietate, a devenit violent cu polițiștii și a fost nevoie ca agenții să-l încătușeze.

Incidentul a avut loc miercuri, 9 octombrie. Opersoană a sesizat prin apelul unic de urgență 112, polițiștii orașului Pâncota despre faptul că pe D.J. 709, între localitățile Seleuș și Pâncota, o persoană conduce un autoturism în zig-zag.

Conform purtătorului decuvânt al Poliției Arad, Adina Aconstantinesei, „în urma apelului, polițiștii au plecat în teren și l-au depistat pe șoferul în cauză, în timp ce conducea un autoturism pe drumul indicat în apelul 112. La momentul controlului s-a stabilit că este vorba despre un bărbat de 73 de ani din comuna Zărand”.

„Întrucât acesta emana halenă alcoolică, polițiștii i-au solicitat să se supună unei testări cu aparatul alcooltest, conducătorul auto refuzând acest lucru. Din aceste motive s-a procedat la conducerea lui de către polițiști la cea mai apropiată unitatea spitalicească în vederea recoltării de probe biologice, moment în care bărbatul în etate a devenit violent, fiind necesară încătușarea acestuia. La spital, bărbatul s-a supus testării cu aparatul alcooltest și a recoltării de probe biologice. În urma testării etilotest a rezultat o îmbibație alcoolică de 1,01 mg./l. alcool pur în aerul expirat”, a mai declarat purtătorul decuvânt al Poliției Arad, Adina Aconstantinesei.

Purtătorul decuvânt al Poliției Arad, Adina Aconstantinesei.

Bărbatului este cercetat penal pentru conducere a unui autovehicul pe drumurile publice sub influenta băuturilor alcoolice.