Arad: AUDIO Bărbat reținut, după ce deținea ilegal o armă letală pe care ar fi cumpărat-o de pe internet și ar fi primit-o acasă ambalată și cu muniția aferentă

Un bărbat de 33 de ani din Arad a fost reținut decătre polițiști dupăce și-a cumăpărat ilegal o armă de pe internet, pe care a folosit-o cu intenția de a bracona.

Imagine
Conform purtătorului decuvânt al Inspectoratului de Poliție Județean Arad, Adina Aconstantinesei, „polițiștii Serviciului Arme, Explovizi și Substanțe Periculoase au rețiut un bărbat pentru 24 de ore, pentru săvârșirea de infracțiuni la regimul armelor și munițiilor. Astfel, în urma activităților informative, polițiștii, în colaborare cu reprezentanții fondului cinegetic nr. 12 Variaș, administrat de către AJVPS Arad, au depistat un bărbat pe raza fondului de vânătoare, în zona denumită „Pădurice”, care la vederea autoturismului de teren cu care se deplasau reprezentanții fondului cinegetic, a fugit dispărând într-o lizieră de pomi.  În urma scotocirii zonei, acesta a fost depistat și identificat ca fiind un bărbat de 33 de ani din Arad și care avea asupra sa o armă letală cu glonț, fără elemente de identificare și cu care a tras două focuri de armă înspre rațele sălbatice care se aflau pe canalul din acea zonă, însă fără a împușca vreuna. Fiind efectuate verificări, s-a constatat că acesta nu este autorizat să dețină, să poarte și să folosească arme și muniții letale sau neletale, de asemenea, pe numele acestuia, nu există eliberate permise de armă”.
 
„Bărbatul ar mai fi declarat la fața locului că a cumpărat arma în urmă cu câteva zile, de pe internet, aceasta fiind adusă la domiciliul său de către o persoană necunoscută, ambalată împreună cu muniția și proiectilele aferente”, a mai decalarat purtătorul decuvânt al Inspectoratului de Poliție Județean Arad, Adina Aconstantinesei.
 
Ascultă aici sau în linkul de mai jos declarația completă a purtătorului decuvânt al Inspectoratului de Poliție Județean Arad, Adina Aconstantinesei.
 
https://soundcloud.com/user-370278349/aradcu-00-adina-aconstantinesei-lu23dec-arma-complet
 
Bărbatul este cercetat pentru nerespectarea regimului armelor și munițiilor, uz de armă letală fără drept și braconaj cinegetic, fiind introdus în arestul I.P.J. Arad pentrun 24 de ore.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.