Arad: AUDIO Braconieri, opriți de către polițiști cu focuri de armă. Ce au găsit agenții în mașina suspecților

Braconieri opriți de polițiști cu foc de armă, în județul Arad. 2 tineri au fost deja arestați preventiv pentru braconaj și nerespectarea regimului armelor.

Incidentul, care a avut loc pe data de 15 septembrie și a fost anunțat marți, 17 septembrie, decătre polițiști, s-a produs pe un fond de vânătoare de pe raza localității Mădrigești, în zona de deal și munte din estul județului, la cca 110 km de Arad.

Conform purtătorului decuvânt al Poliției Arad, Claudia Iuga, „pe un fond de vânătoare de pe raza localității Mădrigești a fost depistat un autoturism care care, la vederea organelor de poliție a demarat în trombă. Un polițist a somat legal conducătorul auto să oprească, efectuând un foc de avertisment în plan vertical, moment în care autoturismul a intrat în coliziune cu un copac. Au fost identificați ocupanții autoturismului, fiind vorba despre un tânăr de 26 de ani, din localitatea Brazii și un alt tânăr de 25 de ani, din Gurahonț”.

„În urma controlului autoturismului a fost depistată o armă de vânătoare cu alice, niciunul dintre cei doi tineri nefiind deținători legali de arme. De asemenea, cei în cauză nu dețineau autorizație de vânătoare. În cauză a fost întocmit dosar de cercetare penală sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de braconaj cinegetic și nerespectarea regimului armelor și munițiilor, cercetările fiind coordonate de procurorul de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Gurahonț”, a mai declarat purtătorul decuvânt al Poliției Arad, Claudia Iuga.

Cei 2 bărbați au fost arestați preventiv pentru 30 de zile. Polițiștii continuă cercetările în acest caz.

Conform unor informații, unul dintre cei 2 bărbați mai este cercetat într-un alt dosar de braconaj, în care judecătorii au dispuns, în urmă cu un an și jumătate, ca acesta să fie cercetat sub control judiciar.