Arad: AUDIO Ce se întâmplă cu deșeurile menajere din orașul care în care câteva sute de tone de gunoaie au fost depozitate într-o fostă unitate militară 

Deșeurile menajere din orașul Lipova, județul Arad, rămân, din nou, neridicate de pe străzile din oraș. De luni, de când Direcția de Sănătate Publică a interzis primăriei să mai depozitele gunoiul în fosta unitate militară, deșeurile nu au mai fost adunate.

Vestea bună este că Primăria Lipova a plătit datoriile la stația de transfer de la Bârzava, iar de vineri va duce gunoiul direct acolo.

Primarul orașului Lipova, Mircea Iosif Jichici.

Pentru 4 zile în care a dus peste 200 de tone de gunoi, primăria Lipova a plătit 53.000 lei.

24 de localități din județul Arad, de pe Valea Mureșului și zona Chișineu-Criș, au rămas fără firmă de colectare a deșeurilor, dupăce compania care câștiga licitația și-a pierdut licența și a ieșit de pe piață.

ADI Deseuri, asociația Consiliului Județean care trebuie sa organizeze o licitatie pentru desemnarea unei alte firme colectoare, asteapta ca fiecare primarie sa isi dea acordul pentru organizarea noii licitatii. Pana cand autoritatile locale vor gasi solutii si nu vor mai pasa responsabilitatile de la una la celalaltă, cei care sufera sunt oamenii, nevoiti sa accepte solutii de compromis, care le pun sanatatea in pericol.