Arad: AUDIO Cei mai mulți absolvenți de liceu au ales să stea acasă în prima zi de realuare a cursurilor

Majoritatea absolvenţilor de liceu din judeţu Arad, care ar urma să susţină examenul de Bacalaureat, au ales să stea acasă acasă în prima zi de la reluarea în şcoli a cursurilor de pregătire şi au continuat online activităţile de învăţare, în timp ce în cazul absolvenţilor de gimnaziu, peste 80% au fost prezenţi în şcoli.

Şeful Inspectoratului Şcolar Judeţean (ISJ) Arad, Marius Gondor, care a fost marți în vizită în mai multe școli, a declarat că din aproximativ 3.000 de absolvenţi de liceu care ar urma să participe la examenul de Bacalaureat, numai cca 1.200 au fost în şcoli, marţi.

„Majoritatea au ales varianta online de participare la cursuri. În multe cazuri, ceea ce se întâmpla la clasă era transmis în direct şi pe internet, iar absolvenţii au putut urmări de acasă ce au predat profesorii. În cazul celor care vor susţine examenul de Evaluare Naţională, din 3.000 de copii de la clasa a VIII-a, aproape 2.500 au fost prezenţi în şcoli în prima zi”, a mai declarat Şeful Inspectoratului Şcolar Judeţean Arad, Marius Gondor.

Peste 700 de profesori au fost prezenți marți în şcolile din Arad. Inspectoratul Școlar Arad a distribuit deja 140.000 de măşti sanitare, din 290.000 alocate judeţului pentru activităţile şcolare şi examenele ce vor urma.

Elevii au fost verificaţi la intrare în şcoli cu termometre digitale, iar unul singur, din clasa a VIII-a, a fost descoperit cu febră uşoară şi a fost trimis acasă.