Arad: AUDIO Cinci migranți, descoperiți când încercau să treacă frontiera cu Ungaria, pe jos, chiar pe câmp

Cinci migranți din Somalia, Mali, Tunisia și Irak, cu vârte cuprinse între 18 și 24 de ani, au fost descoperiți, în ultimele zile, decătre polițiștii de frontieră din Arad când încercau să treacă frontiera cu Ungaria pe jos, chiar peste câmp.

Imagine

Conform purtătorului decuvânt al Poliției de Frontieră Arad, Filip Ionuț Matei, „în data de 27.12.2019, în jurul orei 23.00, poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Curtici – I.T.P.F. Oradea au depistat, la aproximativ 200 de metri faţă de linia de frontieră cu statul vecin, trei bărbaţi care se deplasau pe jos, dinspre localitatea Macea spre graniţa cu ţara vecină. Aceştia nu vorbeau limba română şi au fost conduşi la sediul Sectorului P.F. Curtici pentru cercetări, unde s-a stabilit că bărbaţii în cauză sunt cetăţeni din Somalia şi Mali, cu vârste cuprinse între 18 şi 25 de ani, solicitanţi de azil în România. Aceştia au declarat că doreau să ajungă în Austria”.

„În data de 29.12.2019, în jurul orei 00.10, poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Vărşand – I.T.P.F. Oradea au depistat, în zona de responsabilitate, doi bărbaţi care nu vorbeau limba română. Aceştia au fost depistaţi la intrarea în localitatea Pilu, dispre localitatea Chişineu-Criş, în timp ce se deplasau pe jos, la adăpostul vegetaţiei, spre frontiera cu Ungaria, fiind reţinuţi şi conduşi la sediul Sectorului P.F. Vărşand, pentru cercetări. Astfel, polițiștii de frontieră au stabilit că bărbaţii în cauză sunt cetăţeni din Tunisia şi Irak, având vârsta de 22, respectiv 24 de ani şi sunt solicitanţi de azil în Români. Aceştia au declarat că doreau să ajungă în vestul Europei. În cauză, poliţiştii de frontieră au procedat la întreruperea călătoriei celor cinci persoane”, a mai declarat purtătorul decuvânt al Poliției de Frontieră Arad, Filip Ionuț Matei.

Ascultă aici sau în linkul de mai jos declarația completă a purtătorului decuvânt al Poliției de Frontieră Arad, Filip Ionuț Matei.

Cei 5 bărbați, care sunt solicitanți de azil în România, sunt cercetaț pentru tentativă de trecere ilegală a frontierei de stat. 
Polițiștii de frontieră continuă cercetările în aceste cazuri.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.