Arad: AUDIO Circa 30 de salvatori din Arad, în fiecare zi, în misiunile anti-coronavirus. Plus incendii și intervenții SMURD

41 misiuni de intervenție au avut salvatorii dincadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență Arad în ultimele 48 de ore.

Conform purtătorului de cuvânt al Inspectoratului pentru Situații de Urgență Arad, maior George Pleșca, „s-a intervenit pentru stingerea unui număr de 10 incendii, 2 la anexe, 7 incendii de vegetație uscată și resturi vegetale și 1 la autoturism. Incendiile nu s-au soldat cu victime, pagubele materiale fiind destul de reduse. Modulele SMURD au acordat asistență medicală de urgență în 28 de cazuri. Au mai fost executate 3 misiuni pentru asistența persoanelor”.

„În continuare se execută misiuni de sprijin logistic 24/24 la toate centrele de carantină și în locurile în care sunt instalate corturi de triaj. Centrul Județean de Coordonare și Conducere a Intervențiilor din care fac parte reprezentanții ai I.S.U.J Arad, I.P.J, I.J.P.F, I.J.J și D.S.P își desfășoară activitatea 24/24 la sediul Inspectoratului Pentru Situații de Urgență ”Vasile Goldiș” Arad, a fost suplimentat cu personal din cadrul ISU Arad și coordonează toate misiunile ce se desfășoară în contextul situației de urgență generate de pandemia de COVID 19. Zilnic, Inspectoratul pentru Situații de Urgență ”Vasile Goldiș” al județului Arad are aproximativ 30 de ofițeri și subofițeri implicați în misiuni de monitorizare, coordonare, conducere, sprijin logistic și intervenție în contextul pandemiei”, a mai declarat purtătorul de cuvânt al Inspectoratului pentru Situații de Urgență Arad, maior George Pleșca.

Sursa foto: Inspectoratul pentru Situații de Urgență Arad