Arad: AUDIO Circa 95 la sută din capacitatea COVID-19 a Spitalului Clinic Județean de Urgență Arad, ocupată. Ce spun autoritățile

Circa 95 la sută din capacitatea COVID-19 a spitalului clinic județean de urgență Arad este ocupată, motiv pentru care s-au internat deja pacienți în spital de suport de la Ineu, a declarat, miercuri, directorul Direcției de Sănătate Publică Arad, Horea Timiș.

Directorul Direcției de Sănătate Publică Arad, dr. Horea Timiș, explică ce înseamnă acest lucru.

Preşedintele Consiliului Judeţean (CJ) Arad, Iustin Cionca, a declarat într-o conferinţă de presă comună cu directorul Direcţiei de Sănătate Publică, Horea Timiş, că această capacitate se referă nu doar la paturile şi echipamentele disponibile în cele trei spitale care tratează cazurile COVID-19, ci este corelată cu resursele umane disponibile.

Preşedintele Consiliului Judeţean (CJ) Arad, Iustin Cionca nu crede totuşi că se va apela la spitalul de campanie de la EXPO Arad, unde au fost amenajate 240 de paturi, mai ales că alte secții dincadrul spitalul județean din Arad sunt transformate tot în unități COVID19.

Miercuri după masă mai există 65 de paturi libere la Spitalul Orăşenesc Ineu, iar la Arad 20 de locuri, dar aceste date sunt în dinamică, spun autoritățile.