Circulația pe podul Decebal dincentrul municipiului Arad a fost oprită începând de miercuri, a anunțat, primăria. Practic, traficul este închis pe tronsonul: sens giratoriu Ștrandul Neptun – Podul Decebal – intersecția dintre Bd. Decebal și str. Nicolae Bălcescu.

Termenul maxim până la care circulația va fi întreruptă este data de 03 septembrie, dar traficul s-ar putea redeschide dacă lucrarea va fi gata mai repede.

Măsura este necesară pentru a permite efectuarea lucrărilor de reparații și modernizare a podului, a declarat primarul municipiului Arad, Călin Bibarț.

Membru în cadrul Comisiei de Sistematizare a Circulației, Bogdan Vlad -Boca, spune că legătura dintre centrul municipiului și cartierul Subcetate se va putea face în Nord, prin Piața Podgoria, sau în Sud, peste Podul Traian. Pentru a fluidiza circulația rutieră de-o parte și de alta a podului, pe durata lucrărilor, semafoarele vor fi oprite în intersecția str. N. Bălcescu cu B-dul Dragalina. Totodată, în funcție de situație, Direcția Generală Poliția Locală Arad va fluidiza traficul în punctele de conflict.

După efectuarea lucrărilor de reparații, durata de exploatare a podului va crește cu peste 25 de ani.

Inițial, primăria a anunțat că circulația pe podul Decebal urma să fie întreruptă din 18 mai.

În funcție de condițiile meteo de joi, și circulația pe Bulevardul Revoluției, între străzile Andrei Mureșanu și Crișan ar putea fi închisă, joi, pentru a se asfalta acest tronson din bulevardul central.