O clădire școlară din județul Arad, veche de peste 100 de ani, este restaurată și modernizată pentru a deveni o școală modernă. Este vorba despre Școala Gimnazială cu clasele V-VIII, din Buteni. Investiția este finanțată din fonduri PNDL, cu cofinanțare din bugetul local și de la Consiliul Județean Arad.

Primarul comunei Buteni, Mircea Braiți, a declarat că este vorba despre o reabilitare totală, extindere și construirea unui teren sintetic multifuncțional. Au fost renovate toate încăperile prin lucrări la sistemul de iluminat, tencuieli interioare, grupuri sanitare noi, amenajări interioare și dotări cu aparatură pentru laboratoare și mobilier. Pentru coridoarele școlii a fost folosit travertin iar în clase parchet masiv, deoarece s-a dorit să se folosim materiale de înaltă calitate. În ceea ce privește amenajarea exterioară, s-a încercat să se păstreze forma originală a ancadramentelor, mai ales ca această clădire, unde a funcționat fosta Judecătorie, este o clădire cu arhitectură deosebită. Acest proiect reprezintă o investiție importantă pentru că momentan școala gimnazială funcționează într-o clădire închiriată.

Conform președintelui Consiliului Județean Arad, Iustin Cionca, „la Buteni se amenajează una dintre cele mai frumoase școli gimnaziale de pe Valea Crișului Alb, care va deveni un pol de interes zonal”.

„Primarul Mircea Braiți renovează vechea școală, după planurile unui arhitect care și-a propus să redea strălucirea acestui complex vechi de peste o sută de ani. Felicitări domnului Mircea Braiți, un primar tânăr și gospodar, și pentru această investiție, și pentru celelalte lucrări de mare amploare care au transformat Buteniul într-un șantier în lucru!”, a mai declarat președintele Consiliului Județean Arad, Iustin Cionca.

Sursa foto: Consiliul Județean Arad