Arad: AUDIO Controalele împotriva pestei porcine africane s-au soldat, la Arad, cu țigări de contrandă

Controalele împotriva pestei porcine africane s-au soldat, la Arad, cu țigări de contrandă. Un bărbatde 31 de ani din orașul Pecica, județul Arad, a fost reținut dupăce, conform unor informații, la un control care viza combaterea transportului porcilor în zona Secusigiu German, unde sunt mai multe focare de pestă porcină africană, polițiștii au găsit în mașina sa câteva mii de țigări de contrabandă.

Conform purtătorului de cuvânt al Poliției Arad, Claudia Iuga, „polițiștii Secției nr. 1 Rurală Arad au depistat în trafic, pe D.J. 703 E, un bărbat de 31 de ani, din Pecica, în timp ce conducea un autoturism pe raza localității Sânpetru German. În urma controlului documentelor și a autoturismului, au fost depistate mai multe cartușe de țigări pentru care bărbatul nu deținea documente de proveniență”.

„Cele 22.000 de țigarete netimbrate și timbrate necorespunzător găsite în
autoturism, susceptibile a proveni din contrabandă, au fost indisponibilizate în vederea continuării cercetărilor”, a mai declarat purtătorul de cuvânt al Poliției Arad, Claudia Iuga.

Bărbatul va fi prezentat judecătorilor cu propunere de arestare preventivă. Polițiștii continuă cercetările în acest caz.