Transparență maximă la Spitalul Orășenesc Ineu, unde 2 cadre medicale au fost confirmate ca fiind infectate cu noul coronavirus. Dupăce spitalul a anunțat pe contul său de Facebook, cazul celor 2 angajați, a revenit cu detalii suplimentare tot pe Facebook.

Mesajul a fost publicat pe contul de Facebook al Spitalului Orășenesc Ineu și a fost distribuit și pe contul de Facebook al primarului orașului Ineu, Călin Abrudan.

În urma anchetei epidemiologice efectuate de reprezentanții DSP Arad, 10 medici și un număr însemnat de asistenți medicali și infirmiere au fost contacți cu medicul și asistenta ATI declarați pozitivi, anunță unitatea medicală. Deoarece activitatea spitalului nu se poate desfășura fară personal medico-sanitar, conducerea spitalul din Ineu spune că este nevoită să restrângă activitatea sub forma unei permanențe care să asigure servicii medicale minimale și totodată dezinfecția unității.

Spitalul Orășenesc Ineu și-a restrâns activitatea din cauza noului coronavirus, după ce 2 cadre medicale – un medic și o asistentă – au fost confirmate pozitiv. Alți 27 de angajați, printre care 10 medici, au intrat în autoizolare, dupăce au fost contacți ai celor 2 cadre medicale.

Directorul Spitalului Orășenesc Ineu, Monica Mang, este, de asemenea, în autoizolare.

Dintre cei 27 de angajați, doar 3 au fost testați pentru noul coronavirus. Până sâmbătă după masă, rezultatele nu au sosit încă.

Pacienți internați nu mai sunt în spital pentru că au fost externați când s-a cerut acest lucru la nivel național.

Despre ancheta epidemiologică de la Spitalul Clinic Județean de Urgență Arad, unde, zilele trecute, 8 cadre medicale au fost confirmate ca fiind infectate cu noul coronavirus, nici spitalul și nici autoritățile locale sau centrale nu au dat nicio informație oficială.
Liderul sindicatului SANITAS Arad, Otinel Șandru, este singurul care a vorbit despre situația de la județean: 8 cadre medicale de la județean sunt infectate, iar 2 cadre medicale sunt la Ineu, a declarat, zilele trecut, Otinel Șandru.

Autoritățile județene au anunțat că în Arad secția TBC de la marginea orașului și secția de Balneo-Fizioterapie din centrul orașului, sunt primele locații pentru eventualitatea necesității preluării pacienților cu COVID-19, urmând ca dacă acestea vor ajunge să fie pline, pacienții să fie tratați la Spitalul Orășenesc Ineu, singurul spital din afara municipiului Arad care corespunde criteriilor legale pentru prevenirea transmiterii îmbolnăvirilor Covid-19.

Sursa foto: Spitalul Orășenesc Ineu Facebook