Arad: AUDIO Denumirea „Parcul Zsolt Török”, aprobată de municipalitatea din Arad. Ce va cuprinde parcul care poartă numele cunoscutului alpinist, autor de premiere mondiale

Proiectul prin care un parc central din Arad va primi numele cunoscutului alpinist român, arădeanul Török Zsolt, a fost votat, miercuri, decătre Consiliul Local al Municipiul Arad.

Imagine

„Modificarea a fost aprobată miercuri, urmând ca în cursul anului viitor să se amanajeze și să se pună în practică acest proiect și această promisiune a adminsitrației arădene”, a declarat primarul municipiului Arad, Călin Bibarț.
Ascultă aici sau în linkul de mai jos declarația primarului municipiului Arad, Călin Bibarț.

În proiectul municipalității se arată că se aprobă schimbarea denumirii Parcului Copiilor „Țara Piticilor” în Parcul „Zsolt Török”, iar în raportul semnat decătre primarul municipiului Arad, Călin Bibarț se menționează că este vorba despre parcul „mărginit de B-dul G-ral Dragalina, Filarmonica Arad, Faleza Mureșului și fostul cazino Arad”.
Acordarea numele Zsolt Török acestui parc este „ca un omagiu adus celui care a fost alpinistul arădean care a cucerit Alpii, Himalaya, Anzii Cordilieri, care a fost o personalitate reprezentativă și prin multe alte realizări, printre care mai multe reușite în premieră mondială. Va fi un parc ce va încuraja mișcare, escalada și lectura în rândul tinerilor, domenii pe care Zsolt pe susținea mereu.

Török Zsolt a murit în timp ce se antrena pentru o nouă expediție

Török Zsolt a murit pe data de 14 august, în Munții Făgăraș, dupăce a căzut în apropierea Vârfului Negoiu în timp ce urca singur Creasta Fierăstrăului. Se antrena pentru următoarea expediție pe care o plănuia în Caucaz împreună cu Vlad Căpușan, despre care Zsolt spunea mereu că faceau o echipă foarte bună. Corpul lui Török Zsolt a fost găsit pe data de 17 august. Ulterior a fost decorat decătre președintele României Klaus Iohannis cu Ordinul Naţional „Pentru Merit” în grad de Cavaler, ceea ce a permis ca înmormântarea să se desfășoare cu onoruri militare. Török Zsolt avea 45 de ani.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.