Arad: AUDIO Fără Facebook, Instagram și alte rețele de socializare, la Consiliul Județean Arad. Unii dintre angajați, distrași de viața online mai mult decât de muncă

La Arad, angajaţii Consiliului Judeţean nu mai au acces la reţelele de socializare, inclusiv Facebook, din reţeaua de internet a instituţiei. Măsura a fost luată după o analiză internă a scos în evidenţă că unii angajaţi petreceau prea mult timp pe rețele de socializare fără legătură cu atribuţiile de serviciu, iar acest lucru îi distrăgea de la sarcinile pe care le au.

Restricţiile, care sunt aplicate de la 1 octombrie, vizează atât reţelele de internet fără fir, cât și pe cele fixe. 

Conducerea Consiliului Județean Arad spune că a luat această măsură pentru că își dorește ca funcţionarii publici să se concentreze mai mult asupra activităţii de la birou şi pentru că vrea să elimine discuţiile legate de faptul că unii angajați petrec prea mult timp pe reţelele sociale. Măsura mai e justificată și de faptul că instituția dorește să păstreze securizate reţele de internet ale Consiliului Judeţean.
Directorul de comunicare şi strategii al Consiliului Județean Arad, Andrei Ando.

ConsiliuL județean Arad spune că în ultimii 2 ani și-a mărit organigrama cu 20% pentru a face faţă volumului mare de muncă în urma căruia derulează în acest moment proiecte cu fonduri europene în valoare de 150 de milioane de euro și nu vrea ca angajaţii să aibă alte preocupări în timpul serviciului. În clădirea Consiliului Județean lucrează 236 de angajaţi.