Arad: AUDIO FOTO 3 cățelușe, cei mai îndrăgiți noi membri ai Jandarmeriei Arad. Pentru ce se pregătesc

Jandarmeria din Arad are 3 noi membri care sunt extrem de iubiți de toți colegii. Este vorba de Cora, Rita și Civa, trei cățelușe din rasa Rottweiler, care vor face parte din echipajele canine ale instituției.

Conform purtătorului decuvânt al Jandarmeriei Arad, plut.adj. Dan Monoranu, „acestea au doar 5 luni și sunt gata de a începe dresajul si pregătirea de specialitate. S-au născut la Centrul Chinologic Sibiu unde au urmat un program de predresaj, le-au fost testate aptitudinile, iar acum sunt în perioada de acomodare cu noul coleg de echipaj”.

„În funcție de aptitudinile fiecărei cățelușe, va urma o perioadă intensă de pregătire, alături de conductorii lor, atât la Inspectoratul de Jandarmi Județean Arad cât și la Centrul Chinologic Sibiu”, a mai declarat purtătorul decuvânt al Jandarmeriei Arad, plut.adj. Dan Monoranu.

În viitorul apropiat, Jandarmeria Arad va mai primi alți 3 căței. În acest moment, institația are 3 câini de misiuni, care urmează să meargă în pensie.

Câinii de misiune ai Jandarmeriei activează cca 7 ani, perioadă în care participă la misiuni de siguranță și ordine publică, la patrulări și, în cooperare cu alte instituții, la misiuni de căutare-salvare.

Sursa foto: Jandarmeria Arad