Arad: AUDIO FOTO Câteva zeci de incendii de vegetație uscată, resturi vegetale și deșeuri, în județul Arad, în mai puțin de 2 luni

Câteva zeci de incendii de vegetație uscată, resturi vegetale și deșeuri au avut loc în județul Arad în ultimele 2 luni.

Conform purtătorului decuvânt al Inspectoratului pentru Situații de Urgență Arad, maior George Pleșca, „53 de incendii de vegetație uscată, resturi vegetale și deșeuri au stins subunitățile ISU ARAD in lunile septembrie și octombrie”.

„Deși suprafețele nu au fost foarte mari, intre 50 mp și 5000 mp, intervențiile au necesitat destul de multe forte și mijloace alocate pentru intervenție iar în unele cazuri intervenția a fost făcută pe jos din cauza imposibilității accesului cu autospecialele”, a mai declarat purtătorul decuvânt al Inspectoratului pentru Situații de Urgență Arad, maior George Pleșca.

Pompierii au făcut nenumărate apeluri la oameni să nu mai curețe terenuri prin incendiere sau dacă totuși fac acest lucru, să respecte anumite condiții stricte, însă puțin sunt cei care țin cont de recomandările pompierilor.

Sursa foto: Inspectoratul pentru Situații de Urgență Arad