Un incendiu a cuprins, joi seara, anexa unui centru pentru vârstnici din comuna Vinga, județul Arad, 27 de vârstnici cazați în centru și 2 angajați fiind evacuați.

Conform purtătorului decuvânt al Inspectoratului pentru Situații de Urgență Arad, maior George Pleșca, „joi, în jurul orei 20.00, Detașamentul de Pompieri Arad a fost alertat să intervină în localitatea Vinga pentru stingerea unui incendiu la o anexă a unei construcții cu rol de casă de bătrâni. La intervenție s-a deplasat un echipaj format din 5 subofițeri, 1 autospecială de stingere, cu sprijinul SVSU Vinga cu o autospecială de stingere și echipajul SMURD”.

„În momentul sosirii la locul intervenției, incendiul se manifesta generalizat și violent la anexa cu rol de magazie, favorizat de materialul de construcție al acesteia, lemn, cu posibilitatea propagării la construcția ce servea ca adăpost pentru persoanele vârstnice. Din cauza deplasărilor mari de fum și al pericolului de propagare a incendiului s-a luat măsura evacuării temporare a celor 29 de persoane din centrul de vârstnici (27 cazați și 2 personal). După o intervenție dificilă, pompierii evacuând 5 butelii pline, incendiul a fost limitat fără a se extinde la alte construcții și stins după 2 ore de intervenție. Cauza probabilă, scurt circuit electric la un cablu electric al unei lăzi frigorifice ce prezența defecțiuni. Nu au existat persoane rănite”, a mai declarat purtătorul decuvânt al Inspectoratului pentru Situații de Urgență Arad, maior George Pleșca.

Sursa foto: Inspectoratul pentru Situații de Urgență Arad