Arad: AUDIO FOTO Muniție din cel de-al Doilea Război Mondial, descoperită în malul Mureșului, în județul Arad. În zonă au existat lupte mari

Muniție dincelde-al Doilea Război Mondial a fost descoperită pe malul Mureșului, în zona localității Păuliș.

Conform purtătorului decuvânt al Inspectoratului pentru Situații de Urgență Arad, maior George Pleșca, „echipajul pirotehnic al ISU Arad a intervenit în zonă localității Păulis, unde un localnic a anunțat prezența pe malul râului Mureș a unui obiect metalic ce semăna cu un proiectil”.

„La fața locului echipajul pirotehnic a găsit un proiectil cal.102 mm. In urma asanării terenului din zona proiectilului a mai fost descoperită o grenadă defensivă. Muniția în stare avansată de degradare provine cel mai probabil din cel de al-II-lea Război Mondial și a fost transportată la depozitul inspectoratului în vederea distrugerii. Reamintim populației că elementele de muniție sau muniție sunt foarte periculoase iar în cazul în care găsesc astfel de obiecte să apeleze SNUAU 112, fără a ridica muniția sau elementele de muniție de la fața locului”, a mai declarat purtătorul decuvânt al Inspectoratului pentru Situații de Urgență Arad, maior George Pleșca.

În cel de-al Doilea Război Mondial, în zona Păuliș s-au dat bătălii mari, iar acolo este ridicat și un mare monument în memoria eroilor.
Muniția va fi distrusă în siguranță și controlat decătre pirotehniștii ISU Arad.

Sursa foto: Inspectoratul pentru Situații de Urgență Arad