Arad: AUDIO FOTO Pericol de explozie în centrul Aradului: muniție din cele de-al Doilea Război Mondial, descoperită de copii, într-un parc din centrul orașului. ISU Arad intervine chiar în aceste momente

25 de cartușe de infanterie și o grenadă, care prezintă pericol de explozie, au fost descoperite, luni, într-un parc din centrul municipiului Arad, acțiunea fiind în desfășurare marți, anunță Inspectoratul pentru Situații de Urgență (ISU) Arad.

Imagine

Imagine

Imagine

Imagine

Conform purtătorului decuvânt al Inspectoratului pentru Situații de Urgență Arad, maior George Pleșca, „în urma unui apel la 112, echipa pirotehnică a ISU ARAD s-a deplasat pe malul Mureșului, in zona parcului Europa, unde doi minori au găsit pe malul râului 2 tuburi de cartușe. Echipa pirotehnică a executat asanarea terenului din zonă și a mai descoperit 23 cartușe de infanterie diferite calibre și o grenadă de mână defensivă. Muniția provine din cel de al II lea Război Mondial”.

„Grenada de mână defensivă, îngropată jumătate în pământ, nu are cuiul de siguranță și prezintă pericol la ridicare. A fost solicitat sprijinul echipei pirotehnice  de la ISU ALBA. Pe timpul nopții zona a fost delimitata și păzită de către politie. În urma cercetărilor executate de către echipa pirotehnică  luat decizia asigurării zonei, extragerea grenade din pământ cu ajutorul unui a dispozitiv tip gheară cu o lungime de 50 m. Operațiune este în desfășurare”, a mai declarat  purtătorul decuvânt al Inspectoratului pentru Situații de Urgență Arad, maior George Pleșca.

Ascultă aici sau în linkul de mai jos declarația completă a purtătorului decuvânt al Inspectoratului pentru Situații de Urgență Arad, maior George Pleșca.

Sursa foto: Inspectoratul pentru Situații de Urgență Arad

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.