Arad: AUDIO FOTO VIDEO Pășune de 30 de ha și un transformator electric, distruse de incendii de vegetație uscată, în Arad

30 de ha de pășune au ars complet, în județul Arad. Peste 30 de pompieri militari, voluntari și pădurari au intervenit toată noaptea de miercuri către joi pentru stingerea unui incendiu de pășune împădurită în zonă localității Hălmăgel, din județul Arad.

ARADCU 00 ISU ARAD JOI09APR

Arad: AUDIO FOTO VIDEO Pășune de 30 de ha și un transformator electric, distruse de incendii de vegetație uscată, în Arad30 de ha de pășune au ars complet, în județul Arad. Peste 30 de pompieri militari, voluntari și pădurari au intervenit toată noaptea de miercuri către joi pentru stingerea unui incendiu de pășune împădurită în zonă localității Hălmăgel, din județul Arad.https://realitateadearad.net/index.php/2020/04/09/arad-audio-foto-video-pasune-de-30-de-ha-si-un-transformator-electric-distruse-de-incendii-de-vegetatie-uscata-in-arad/#arad #isuarad #georgepleșca Realitatea TV Stiri #realitatea

Publicată de Realitatea De Arad pe Joi, 9 aprilie 2020

„Garda nr.2 de intervenție Gurahonț cu sprijinul Serviciului Voluntar pentru Situații de Urgrnță Hălmăgel și angajați ai ocolului silvic au intervenit pe tot parcursul nopții trecute pentru stingerea unui incendiu de pășune împădurită în zonă localității Hălmăgel. Incendiul cu mai multe focare a cuprins aproximativ 30 de ha. La intervenție au participat 27 de pompieri ai subunitățile din Gurahonț, voluntari și angajați ai ocolului silvic. Mentionez că la toate incendiile de pășune, litiera, terenuri agricole, dispeceratul ISU Arad, anuntă atât Garda de Mediu cât si APIA”, a declarat purtătorul decuvânt al Inspectoratului pentru Situații de Urgență Arad, maior George Pleșca.

Tot în cursul zilei de ieri, în aceași zonă a județului, mai precis în localitatea Gurahonț, încercarea de igienizare prin arderea deșeurilor putea avea consecințe grave.
„Incendiul s-a propagat la un arbore iar apoi datorită vegetației care urca pe un transformator electric si la acesta. Si în acest caz, pompierii gărzii nr.2 de intervenție Gurahonț au reușit să lichideze incendiul la timp”, a mai declarat purtătorul decuvânt al Inspectoratului pentru Situații de Urgență Arad, maior George Pleșca.

Pompierii revin cu atenționarea să nu mai curețe oamenii terenurile cu incendiere. Pompierii atrag atenția că asemenea incendii pot scăpa de sub control și pot cauza victime sau pagube considerabile.

Sursa foto-video: Inspectoratul pentru Situații de Urgență Arad