Arad: AUDIO FOTO VIDEO Situația de la frontiera de vest: timpii de așteptare au ajuns la 8 ore, iar în zonă apar blocaje. Ce spune Poliția de Frontieră

Este aglomerație la frontiera de vest. Luni la prânz, camioanele așteaptă chiar și 8 ore ca să iasă din România. S-a ajuns aici după ce în ultmele zile au existat 2 perioade în care circulația traficului greu prin Ungaria a fost interzisă.

De asemenea, autoritățile de frontieră maghiare efectuează verificări amănunțite asupra fiecărui mijloc de transport. Circulația mașinilor mici și a autocarelor nu este afectată la trecrea frontirei, însă pe autostradă s-au înregistrat foarte multe blocje temporare cauzate de șoferii de TIR cae doreau să treacă peste rând.

Cel mai aglomerat este în cel mai mare punct rutier de trecere a frontierei din România, Nădlac2, de pe autostrada Nădlac-Arad, unde coloana de camioane se întinde pe cca 18 km, iar mașinile sunt parcate chiar pe banda de urgență.

Aplicația Poliției de Frontieră arată că la Nădlac2 timpii de așteptare sunt, luni la prânz, de 480 de minute, însă șoferii se plâng că stau chiar și mai mult.

Tot în Arad, la Nădlac 1 se așteaptă 80 de minute, iar la Vărșand, 350 de minute. La Borș, în Bihor, se așteaptă 280 de minute, iar la Petea, în Satu Mare, 150 de minute.

Poliția de frontieră a luat măsuri speciale, însă este vorba de un număr foarte mare de camioane.

Ascultă aici sau în linkul de mai jos declarația completă a purtătorului decuvânt al Inspectoratului Teritorial al Poliției de Frontieră Oradea, comisar-șef Laura Beatrice Bondar.

Poliţia de Frontieră le recomandă şoferilor să consulte aplicaţia online care monitorizează traficul, de pe site-ul instituţiei, politiadefrontiera.ro, astfel încât să aleagă pentru ieşirea din ţară un punct unde nu sunt timpi mari de aşteptare pentru control.