Arad: AUDIO FOTO Weekend cu 66 de misiuni pentru salvatorii din cadrul ISU Arad. În incendii au ars case și 1.000 de baloți de paie

66 misiuni au avut, în acest sfârșit de săptămână, salvatorii din cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență (ISU) Arad. 

Imagine

Au fost stinse 6 incendii, modulele SMURD au intervenit pentru acordarea asistenței medicale în 56 de cazuri. Au mai fost executate alte 4 diferite misiuni.

Conform purtătorului decuvânt al Inspectoratului pentru Situații de Urgență Arad, maior George Pleșca, „pentru stingerea incendiilor au intervenit subunitățile din Gurahonț, Birchiș și Detașamentul de Pompieri Arad. Garda de intervenție Gurahonț a intervenit în localitatea Țărmure pentru stingerea unui incendiu la un depozit de baloti de paie, în aer liber. Intervenția a durat aproximativ 5 ore, au ars aproximativ 1000 baloți de paie. Garda de intervenție Birchiș a interveniți pentru stingerea unui incendiu de cauciucuri uzate și alte deșeuri lemnoase în localitatea Săvârșin. Incendiul se manifesta pe aproximativ 300 mp.cu posibilitatea de propagare la construcții.  A fost stins după aproximativ două ore.  Detașamentul de Pompieri Arad a executat 4 misiuni de stingere, la 3 imobile și la in depozit de fân în aer liber în localitatea Mănăstur”.

„Duminica dimineața, 2 echipaje de stingere, un echipaj SMURD și unul descarcerare a intervenit pentru stingerea unui incendiu într-un bloc de locuințe. În momentul sosirii forțelor de intervenție incendiul se manifesta generalizat și violent, cu degajări mari de fum în baie, cu posibilitatea de propagare la întreg apartamentul și la apartamentele învecinate. La fața locului a fost găsită o persoana, femeie, locatar al apartamentului care prezenta usoara intoxicație și atac de panică. Echipajul SMURD i-a acordat îngrijiri medicale la fata locului.  Incendiul a fost stins în limitele găsite fără a se propaga la celelalte camere sau apartamente”, a mai declarat purtătorul decuvânt al Inspectoratului pentru Situații de Urgență Arad, maior George Pleșca.

Ascultă aici sau în linkul de mai jos declarația completă a purtătorului decuvânt al Inspectoratului pentru Situații de Urgență Arad, maior George Pleșca.

Din fericire, incendiile nu s-au soldat cu victime.

Sursa foto: Inspectoratul pentru Situații de Urgență Arad

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.