Arad: AUDIO Încă un pas pentru construirea Complexului Medical de Pediatrie, de 40 de cca milioane de euro. Primăria Arad a dat o importantă mână de ajutor

Încă un pas pentru proiectului „Construire Secţii Obstetrică Ginecologie şi Neonatologie, Secţie Chirurgie Infantila, Secţie Pediatrie” din incinta Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Arad a fost făcut, joi, când Consilul Județean Arad a primit de la Primăria Muncipiului Arad un teren de cca 1.000 mp.

Imagine

În şedinţa ordinară a Consiliului Judeţean, consilierii judeţeni au aprobat trecerea unei parcele de teren, în suprafaţă de 906 mp, din domeniul public al Municipiului Arad în domeniul public al Judeţului Arad.

Conform președintelui Consiliului Județean Arad, Iustin Cionca, „ne dorim un complex pediatric nou, cu circuite medicale moderne, care să asigure toate condiţiile necesare în tratarea copiilor, inclusiv efectuarea investigaţiilor medicale necesare stabilirii diagnosticului. Mă bucur că Primăria Arad a răspuns atât de prompt solicitării noastre,  un demers important şi necesar pentru demararea proiectului”.

„Noul pavilion de pediatrie va fi construit la Spitalul Județean și va consta într-o clădire pe şapte nivele, care va cuprinde secţiile de neonatologie, obstetrică-ginecologie, pediatrie şi chirurgie şi ortopedie infantilă. Necesitatea construirii unui pavilion spitalicesc destinat pentru îngrijire și tratament pediatric a venit ca urmare a faptului că două din cele trei clădiri ale Maternului sunt revendicate, dar și din dorința de a grupa cât mai multe secții în același loc, pentru o mai bună funcționare a circuitelor medicale”, a mai declarat președintele Consiliului Județean Arad, Iustin Cionca.

Ascultă aici sau în linkul de mai jos declarația completă a președintelui Consiliului Județean Arad, Iustin Cionca.

Valoarea investiţiei a fost estimată la suma de 40 de milioane de euro, fonduri obținute prin Compania Națională de Investiții.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.