Arad: AUDIO Incident grav în centrul Aradului. Bucăți de tencuială desprinse din marele Palat Neuman au căzut pe trotuar. Reacția Primăriei Arad

Un grav incident a avut loc, miercuri după masă, chiar în centrul municipiului Arad, peste drum de Primărie.

Câteva fragmente de tencuială care s-au desprins de pe unul dintre balcoanele Palatului Nuemann au căzut pe trotuar. Din fericire nicio persoană nu a fost rănită, însă pericolul este mare pentru că zona este foarte circulată, iar întreg Palatul are fațada extrem de degradată.

Primăria Municipiului Arad a anunțat că poliţiştii locali au intervenit în cel mai scurt timp. Aceştia au asigurat şi au împrejmuit zona pe care au căzur bucățile de tencuială.

Prin Serviciul Dispecerat şi Monitorizare a fost anunţat Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă pentru a înlătura toate elementele care reprezentau o amenințare la siguranța celor care tranzitează zona.

Ca de fiecare dată, Primăria Municipiului Arad atrage atenția asupra necesității intervenţiilor imediate în cazul imobilelor care din cauza avansatei stări de degradare, reprezintă adevărate pericole pentru cetăţeni.

Municipalitatea este dispusă să devină partener cu deţinătorii acestor proprietăţi, mai ales în cazul imobilelor unde deţine la rândul ei cotă parte. Mai mult decât atât, Primăria Muncipiului Arad a lansat și o campanie prin care încurajează proprietarii clădirilor istorice dincentrul orașului ca să reabiliteze fațadele clădirilor și acordă o scutire de la plata impozitului timp cinci ani, celor care îşi reabilitează imobilele.

Ascultă aici sau în linkul de mai jos declarația completă a purtătorului decuvânt al Primăriei Municipiului Arad, Ralu Cotrău.

Conform Wikipedia.org și paginii de internet a Asociației Pro Urbe, Palatul Neuman este un edificiu situat pe bulevardul Revoluției, în municipiul Arad. A fost construit între anii 1891-1892 la comanda familiei de industriași Neuman. Clădirea eclectică cu două etaje are trei porți spre trei străzi, mai multe case ale scărilor cu o bogată ornamentație de fier forjat. În aripa dinspre bulevardul Revoluției funcționează o facultate a Universității de Vest „Vasile Goldiș”, având o aulă de 200 de locuri, inițial sală de baluri. Deasupra fațadei clădirii se află blazonul familiei Neuman.

Clădirea are astăzi mai mulți proprietari.

Sursa foto: Primăria Municipiului Arad