Arad: AUDIO Intervențiile cardiologice complexe gratuite, la Spitalul Județean din Arad, se bucură de succes. 281 de intervenții, rezolvate cu brio în primele 3 luni

Efectuarea intervențiilor cardiologice complexe gratuite în Spitalul Clinic Județean de Urgență Arad se bucură de succes, a anunțat, luni, Consiliul Județean Arad, care administrează spitalul, la prezentarea bilanțului pentru primele 3 luni de activitate a Laboratorului de Cardiologie Intervențională.

Imagine

Imagine

Conform coordonatorului Laboratorului de Cardiologie Intervențională, Medicul Cristian Dina, în primul trimestru de lucru al Laboratorului, au existat, în total, 281 de cazuri, toți pacienții fiind rezolvați prompt. Cele mai multe cazuri au fost sindroamele coronariene acute – dintre care 97 de cazuri de infarct miocardic și 104 angină instabilă – dar și sindroame coronariene cronice și boala arterială periferică.

Având în vedere că pacienții au fost tratați cu o rată excelentă de succes procedural, se poate spune că rezultatele sunt încurajatoare, însă sunt doar primii pași dintr-un drum care nu se termină niciodată, a mai declarat medicul Cristian Dina.

Președintele Consiliului Județean Arad, Iustin Cionca, a declarat că „investițiile în domeniul cardiologiei sunt o necesitate absolută întrucât bolile cardiovasculare reprezintă principala cauză de mortalitate și morbiditate în județul  Arad: ,,Consiliul Județean Arad are o stategie și iată că rezultatele se văd. Încă de acum 3 ani și jumătate am început să finanțăm câteva domenii prioritare, cum e și cazul cardiologiei intervenționale, pentru ca aceste servicii să devină accesibile pentru toți pacienții. Laboratorul de Cardiologie Intervențională, din cadrul Spitalului Județean Arad, reprezintă un serviciu medical modern și performant, care salvează vieți. Laboratorul de Cardiologie Intervențională funcționează în cadrul Spitalului Clinic Județean de Urgență Arad de la jumătatea lunii august, astfel intervențiile cardiovasculare (angioplastia cu implant de stent, coronariană sau periferică) sunt disponibile tuturor arădenilor care se adresează Spitalului Clinic Județean de Urgență Arad sau sunt aduși aici în urgență”.

Ascultă aici sau în linkul de mai jos declarația completă a președintelui Consiliului Județean Arad, Iustin Cionca.

Spitalul Clinic Județean de Urgență Arad poate accesa acum programele naționale de sănătate, finanțate de către Casa Națională de Asigurări de Sănătate, pentru că în acest moment există deja un istoric al intervențiilor, una dintre etapele necesare acestui proces.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.