Arad: AUDIO Materiale medicale de unică folosință, refolosite la Spitalul Clinic Județean de Urgență Arad, a confirmat o anchetă internă. Fără măsuri

Materiale medicale de unică folosință, mai exact perfuzoare, refolosite la aceeași pacienți. Asta arată o anchetă la Secția de Medicină Internă dincadrul Spitalui Clinic Județean de Urgență Arad.

Ancheta a mai scos în evidenţă și lipsuri din gestiunea materialor medicale din aceeași secție, în special perfuzoare. Paguba a fost calculată la 5.224 de lei şi a fost imputată asistentei-şefe de pe secţie, căreia i se reţine suma din salariu, timp de cinci luni.
Nu s-au dat însă sancţiuni tocmai pentru motivul de la care a început scandalul, și anume acuzaţia de refolosire a materialelor medicale de unică folosinţă.
Reprezentanții Consiliului JUdețean Arad spun că rezultatul anchetei nu îi mulţumeşte, dar, din punct de vedere legal, dar nu au alte atribuţii de verificare sau imputare în ceea ce îi priveşte pe angajaţii spitalului.
Directorul de comunicare şi strategii din cadrul Consiliului Județean Arad, Andrei Ando.

În urma anchetei din spital, personalul medical nu a fost sancţionat pentru că ar fi refolosit perfuzoarele, după cum reclamaseră unii pacienţi. Conducerea Spitalului Clinic Județean de Urgență Arad a sancţionat însă, cu avertisment scris, un medic de pe secţie, pe Mihaela Glisici, după ce unele asistente au declarat că aceasta ar fi fost în spatele declanşării scandalului prin provocarea cel puţin a unei paciente să facă reclamaţie la Consiliul Județean cu privire la refolosirea perfuzoarelor.
Medicul a contestat însă decizia de sancţionare la Tribunalul Arad, însă deocamdată nu a fost stabilit un termen pentru judecare.
Ancheta a fost dispusă decătre președintele Consiliului Județean Arad, Iustin Cionca, după ce pacienţi ai Secţiei Medicină Internă reclamaseră că au fost refolosite perfuzoarele, care sunt de unică folosinţă.