O femeie a decedat și 4 persoane au fost rănite într-un grav accident care a avut loc miercuri seara pe Drumul Județean  791, care leagă orașul Sântana și comuna Zimandu Nou.

Conform purtătorului decuvânt al Inspectoratului pentru Situații de Urgență Arad, maior George Pleșca, în accident au fost implicate 2 mașini.

La fața locului intervin Detașamentul Arad cu 1 SMURD TIM Arad, 1 SMURD CURTICI, elicopterul SMURD, 1 DESCARCERARE USOARA cu 8 subofițeri, 1 echipaj medical SAJ B Sântana, 1 mașină a SVSU Sântana cu 4 voluntari.

„Sunt 5 victime: 2 femei și 3 bărbați. Cele 2 femei sunt incarcerate, una este în stop cardio respirator și cealaltă este cu fractură la umăr, conștientă. Cei 3 bărbați sunt constienți.
Echipajul SMURD elicopter transportă victima cu fractură la umăr la UPU Arad. Cea de-a doua victimă, care se află în stop cardio-respirator, este predată echipajului medical SMURD Terapie Intensivă Movilă Arad, care execută manevre de resuscitare la fața locului. Cei 3 bărbați sunt evaluați de echipajul Serviciului de Ambulanță Județean prezent la locul accidentului, apoi vor fi transportați la UPU Arad. Femeia care era în stop cardio respirator nu a răspuns manevrelor de resuscitare. A fost declarat decesul”, a mai declarat purtătorul decuvânt al Inspectoratului pentru Situații de Urgență Arad, maior George Pleșca.

Ce spune Poliția despre accident

Conform purtătorului decuvânt al Poliției Arad, Claudia Iuga, „din primele cercetări la fața locului, polițiștii au stabilit că în jurul orei 18.30, o femeie de 46 de ani, din Sântana, a condus un autoturism pe DJ791, dinspre Zimandu Nou înspre Sântana. În timpul efectuării unei depășiri neregulamentare, a observat că din sens opus se apropie un alt autovehicul, a virat brusc la dreapta, intrând în derapaj, a pătruns pe sensul opus de mers unde a intrat în coliziune cu un autoturism condus de un bărbat de 34 de ani din Almaș. În urma impactului a rezultat decesul unei femei de 31 de ani, pasageră în primul autoturism și rănirea ușoară a conducătoarei autoturismului.

„De asemenea, au fost răniți ușor conducătorul autoturismului accidentat și alți doi bărbați din același autoturism, în vârstă de 32 respectiv 45 de ani. Conducătorii auto a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind negativ. În cauză se efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de ucidere din culpă și vătămare corporală din culpă”, a mai declarat purtătorul decuvânt alPoliției Arad, Claudia Iuga.

Polițiștii continuă cercetările în acest caz.

Sursa foto: Inspectoratul pentru Situații de Urgență Arad, arhivă