Schimbare de situtație prin punctul de trecere a frontierei Nădlac 1, singurul punct prin care românii pot pleca la muncă în vestul Europei cu mașinile sau chiar pe jos.

Pentru prima dată în ultimele săptămâni, numărul persoanelor care au ieșit din România este mai mare decât al celor care au intrat în țară.

Românii care ies din țară merg la muncă în țări din vestul Europei, printre care Austria, Germania, Belgia, Franța sau Italia.

Datele Poliției de Frontieră Arad arată că în ultimele 24 de ore pe la Nădlac 1 au intrat în România 2.350 de persoane cu 570 de mașini și au ieșit peste 2.700 de persoane cu 1.000 de mașini.  Ungaria permite accesul în țară între orele 11.00 – 23.00, pentru cei care nu au simptome de infectare cu covid 19, trec printr-un interviu medical, îndeplinesc cerințele Codului Frontierelor Schengen și prezintă documente care atestă certitudinea permiterii intrării în țara de destinație, a declarat purtătorul decuvânt al Poliției de Frontieră Arad, Filip Ionuț Matei.

Chiar dacă Poliția de Frontieră Română a luat măsuri speciale și a lucrat la capacitatea maximă a punctului, respectiv pe 6 căi de intrare și 6 căi de ieșire din România, timpii de așteptare au fost mari. De exmplu, duminică, la ieșirea din România se așteapta, 300 de minute, arata aplicația de trafic a Poliției de Frontieră, iar la intrara în orașul de frontieră Nădlac s-au creat cozi de mașini de mai mulți km.

Intrarea în Ungaria, pentru tranzitarea țării, este permisă între orele 11-23.