Arad: AUDIO Peste 200 de militari, pompieri, jandarmi și polițiști defilează duminică la ora 9, prin centrul Aradului. La ora 18, retragere cu torțe a militarilor

Ceremoniile încep la ora 8 în Parcul Mihai Eminescu și continuă la ora 9 în fața primăriei. Pompierii, polițiștii, jandarmii și militarii din Arad vor defila prin centrul municipiului Arad pentru a marca Ziua Națională a României, duminică, 1 Decembrie, iar seara, militarii se vor retrage cu torțe prin centrul Aradului.

Conform purtătorului decuvânt al ISU Arad, maior George Pleșca, „duminică, 1 decembrie, începând cu ora 9, pe platoul din fața Palatului Adminstrativ, a Primăriei, trupele Ministerului Apărăriii Naționale și ale Ministerului Afacerilor Interne vor prezenta tehnica de intervenție, vor defila. Vorbim despre 15 plutoane, peste 200 de militari și 50 de mijloace tehnice. În premieră, în acest an, avem două plutoane și ale Penitenciarului de Maximă Siguranță Arad, structurile penitenciarului alături de noi făcând parte din sistemul de ordine publică și siguranță națională”.

„Pentru dumneavoastră vor defila militarii Batalionului 191 Infanterie „Radu Golescu”, pompierii ISU ARAD, polițiști ai IPJ Arad, jandarmii Inspectoratului Județean de Jandarmi Arad, polițiști de frontieră și pentru prima dată din  blocul de defilare vor face parte politia de penitenciare din cadrul Penitenciarului de Maximă Siguranță Arad”, a mai declarat purtătorul de cuvânt al Inspectoratului pentru Situații de Urgență Arad, maior George Pleșca.

Ascultă aici sau în linkul de mai jos declarația purtătorului de cuvânt al Inspectoratului pentru Situații de Urgență Arad, maior George Pleșca.

Ceremoniile continuă la ora 10.30 la mormintele Corifeilor Marii Uniri din cimitirul Eternitatea.

Ceremoniile organizate cu prilejul Zilei Naționale a României se vor încheia la ora 18.00, tot în fața Palatului Administrativ,  prin retragerea cu torțe a militarilor Batalionului 191 de Infanterie „Colonel Radu Golescu” spre Cetatea Aradului pe traseul Bulevardul Revoluției – Piața Avram Iancu – Podul Decebal.

Sursa foto: Inspectoratul pentru Situații de Urgență Arad

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.