Peste 7,8 milioane de lei au fost alocați către Spitalul Clinic Județean de Urgență Arad pentru combaterea COVID-19. 3 milioane de lei a alocat Consiliul Județean Arad pentru asigurarea spațiilor hoteliere destinate repausului între ture sau gărzi pentru personalul din sistemul sanitar implicat în tratarea pacienților cu COVID 19.

Conform președintele Consiliului Județean Arad, Iustin Cionca, „suma a fost realocată diminuându-se bugetul Capitolului „Drumuri și poduri” din cadrul Programului lucrărilor de întreținere și reparații drumuri județene. „Am alocat această sumă pentru a asigura cazarea, la cerere, a cadrelor medicale aflate în prima linie în lupta cu virusul. Este de datoria noastră să le oferim tot confortul necesar acelora dintre ei care nu doresc să meargă acasă, pentru a-i expune și pe membrii familiei acțiunii acestui virus”.

De asemenea, s-a majorat bugetul Spitalul Clinic Județean de Urgență Arad, ca urmare a alocării de către Primăria Municipiului Arad a sumei de 4.865.000 lei.

„Aceste fonduri vor fi folosite pentru achiziționarea următoarelor echipamente medicale: – Monitor funcții vitale terapie intensive: 12 buc. – 229.000 mii lei; – Injectomat cu baterie: 50 buc. – 357.000 lei; – Stație monitorizare cu 4 monitoare: 3 buc. – 315.000 lei; – Pat ATI cu 4 monitoare: 12 buc – 115.000 lei; – Aparat de ventilație: 33 buc. – 3.849.000 lei”, a mai declarat președintele Consiliului Județean Arad, Iustin Cionca.

În funcție de solicitările primite din partea Spitalului Județean Arad, Consiliul Județean și Primăria vor suplimenta sumele de bani alocate.