Arad: AUDIO Primăria Municipiului Arad expropriază un teren de 2 ha din centrul orașului pentru a amenaja un mare parc, în locul blocurilor cu 10 etaje pe care le dorește proprietarul

Primăria Municipiului Arad a anunțat, vineri, că începe procedura pentru a expropia un teren de 2 ha dincentrul orașului, pe care a funcționat o mare fabrică de tricotaje, Tricoul Roșu, dar pe care proprierarul voia să construiască blocuri cu 10 etaje. În loc, va fi amenajat un mare parc.

Un metru pătrat de teren în zonă este estimat decătre agenții imobiliari la 300 euro.

Fabrica a fost demolat în urmă cu mai mulți ani, iar planurile imobiliare ale dezvoltatorului imobiliar nu au mai fost continuate, Zona a rămas în paragină o vreme, iar municipalitatea a lansat, în cursul anului trecut, intenția de a cumpăra terenul pentru a amenaja un mare parc.

Doar că primăria nu a primit niciun răspuns, ba din contră, proprietarul a cerut acum avize pentru a construi blocuri cu 10 etaje.

Întrucât discuţiile purtate cu proprietarul terenului, o societate din Timişoara, au rămas fără un răspuns ferm din partea acestuia din urmă, administraţia locală nu a mai făcut niciun pas în sensul achiziţionării terenului. De curând proprietarul terenului a informat printr-o adresă Primăria Municipiului Arad că doreşte să întocmească un Plan Urbanistic Zonal pentru construirea în zona respectivă a unui complex rezidenţial, în regim de înălţime S+P+10E. Răspunsul municipalităţii este ferm.

„NU! Nu se va construi niciun bloc acolo şi mai departe trecem la procedurile legale de expropriere a respectivului teren. Acesta va intra în domeniul public al municipiului Arad şi vom face un parc pentru Arad, pentru arădeni!”, a declarat primarul Municipiului Arad, Călin Bibarț.

Primarul Municipiului Arad, Călin Bibarț.

Din punct vedere juridic, exproprierea nu poate fi contestată atâta timp cât terenul de la Tricoul Roşu va căpăta utilitate publică, Faptul că se urmăreşte amenajarea unui parc central pe această suprafaţă de teren, este argumentul care va da câştig de cauză Primăriei Municipiului Arad.

În aceste condiții, proprietarul terenulu va fi despăgubit conform unei grile stabilită de lege, iar dacă cele 2 părți nu se înțeleg asupra banilor, atunci s-ar putea ajunge în instanță.