Arad: AUDIO Primăria Municipiului Arad pregătește cea de-a 2-a rectificare de buget. Pentru ce se dau mai mulți bani. Primarul Călin Bibarț: „o promisiune pe care am făcut și o duc mai departe””

Primăria Municipiului Arad lucrează, în aceste zile, la cea de-a 2a rectificare bugetară din acest an. Proiectul va fi supus aprobării Consiliului local în ședința de miercuri, 11 septembrie.

Conform primarului municipiului Arad, Călin Bibarț, „am dat drumul documentelor de rectificare bugetară care se vor regăsi pe ordinea de zi a şedinţei de miercuri. Am gândit această rectificare pentru bunul mers al lucrărilor în curs și viitoare, în folosul arădenilor”.

„Printre altele, municipalitatea propune o suplimentare a bugetului local cu următoarele sume: 2 milioane lei pentru cofinanțări la fondurile europene, 6 milioane lei pentru gratuități la transport oferite elevilor și pensionarilor, alte 3,3 milioane lei pentru lucrări de reparații și întreținere, plus 40.000 lei pentru studiu de fezabilitate pentru a realiza o mai bună legătură peste Mureș între pădurea Ceala și zona Trei Insule”, a mai declarat primarul municipiului Arad, Călin Bibarț.

Primarul municipiului Arad, Călin Bibarț.

Capitolul Invăţământ va fi suplimentat cu 200.000 lei, bugetul Gospodăririi Comunale cu 200.000 lei, iar 50.000 lei vor fi destinaţi Bugetării Participative. Suma de 100 mii lei este alocată pentru organizarea Festivalului de Teatrul Clasic.

Prima rectificare bugetară a fost votată pe data de 1 august 2019.