Arad: AUDIO Primarul Aradului, Călin Bibarț, a găsit soluția care permite continuarea lucrărilor la pasajul de pe centura Aradului, dar și o investiție a municipalității. Ce măsură ia 

Primarul municipiului Arad, Călin Bibarț, a găsit soluția care va permite continuarea lucrărilor la cel de-al 2 pasaj de pe centura nord-est a municipiului Arad, parte din DN7. Acestea sunt blocate de mai multe luni de proprietarii terenurilor din zonă, care nu permit Ministerului Transporturilor să treacă

pe terenurilor lor pentru a putea continua investiția.

 

În aceste condiții, primăria din Arad a pregătit un proiect de hotărâre pentru ”Reabilitarea și extinderea sistemului de alimentare cu apă și apă uzată Grădiște Est”.

Conform primarului municipiului Arad, Călin Bibarț, „vineri vom face primul pas în direcția dezvoltării rețelei de apă și canalizare în zona de est a municipiului. Pentru a putea realiza această investiție este nevoie de exproprierea a circa 5 hectare de teren, în condițiile în care proprietarii acestor terenuri se opun investiției”.

„Mai mult decât atât, în urma exproprierii, vom putea asigura accesul spre pasajul care așteaptă să fie finalizat. Administrația locală va deveni astfel un partener al Ministerului Transportului în realizarea unui obiectiv de importanță strategică atât pentru orașul nostru cât și pentru România”, a mai declarat primarul municipiului Arad, Călin Bibarț.

Municipalitatea din Arad mai spune că investiția în sistemul de apă și canalizare din zonă este necesară pentru funcționarea în condiții optime a sistemului centralizat de apă și canalizare din municipiu și presupune realizarea unui inel de legătură nou, în care se vor conecta și străzile noi apărute în zona de est a municipiului, cum este de exemplu strada Cometei.

Totodată se intenționează relocarea conductelor de apă uzată, care vor deservi și localitățile limitrofe, realizându-se un inel de centură apă potabilă și apă uzată a municipiului Arad, inel ce va putea deservi următoarele zone de dezvoltare din estul Aradului, cum ar fi zone
industriale sau zone de servicii.

Tot în acestă zonă se vor monta rețele de apă cât și nodurile de intersecție aferente, iar pentru rețeaua de apă uzată, conductele de refulare cât și stațiile de pompare intermediare.

Zona vizată

Investiția municipalității se va realiza pe terenurile delimitate de str. Cometei, sensul giratoriu DN 7 km 541+050, Uzina de Apă II, limita unității administrativ – teritoriale Municipiul Arad și Calea Radnei. Vorbim despre terenuri proprietate publică a Muncipiului Arad, dar și despre terenuri proprietate privată a unor persoane fizice și juridice, care se vor supune exproprierii, în condițiile legii.

Proiectul se află pe ordinea de zi a ședinței Consiliului Local al Municipilui Arad, care va avea loc vineri.

Sursa foto: Primăria Municipiului Arad