Arad: AUDIO Primarul Aradului, Călin Bibarț, anunță că municipalitatea a câștigat în instanță continuarea proiectului de reamenajare a Pieței Catedralei, în valoare de 30 de milioane de euro. Ce urmează

Proiectul de reamenajare a Pieței Catedralei dincentrul municipiului Arad într-o zonă de promenadă și parcare subterană continuă, a anunțat, miercuri, primarul municipiului Arad, Călin Bibarț.

Imagine
Dupăce Prefectura Arad a atacat în cotencios administrativ proiectul municipalității, iar la nivelul Tribunalului Arad a câștigat, municipalitate a depus recurs la Curtea de Apel Timișoara și are câștig de cauză, a declarat Călin Bibarț.
Conform primarului municipiului Arad, Călin Bibarț, „Prefectura ne-a atacat în contencios administrativ la un ordin politic al PSD-ului care nu era de acord cu realizarea respectivelor lucrări. Prefectura nu trebuia să se pronunțe pe oportunitate, ci doar pe legalitate. Cu toate acestea a căutat unele chichițe pentru a întârzia acest proiect. Aproape după un an de zile am câștigat procesul”.
„Iată încă o dovadă a faptului că de-a lungul timpului doamna prefect răspundea comenzilor politice și nu prerogativelor pe care le avea”, a mai declarat primarul municipiului Arad, Călin Bibarț.
Ascultă aici sau în linkul de mai jos declarația completă a primarului municipiului Arad, Călin Bibarț.

 

În aceste condiții, proiectul municipalității de regenerare urbană a Pieței Catedralei își continuă parcursul firesc.
Lucrările propuse presupun atât reconfigurarea peisagistică a viitoarei pieţe pietonale, cât şi amenajarea unei parcări subterane.
Municipalitatea își propune să amenajeze un canal de apă lung de 150 de metri, cu fântână arteziană, care să aducă aminte de forma râului Mureș,  să realizeze un sistem de iluminat exterior  (general) al pieței,  să paveze pieța cu piatră de culori diferite, să amenajeze alei pietonale, căi de acces și zone verzi.
Vor fi montate 23 de bănci, tot atâtea coșuri de gunoi, șase suporturi de biciclete și trei cișmele.
În total, conform Studiului de Fezabilitate, vor fi 12 mii de metri pătrați de dale de piatră „de culori diferite”, 680 de metri pătrați de spațiu verde, 150 de metri pătrați de luciu de apă și 15 locuri de parcare la nivelul solului, la care se adaugă cele 261 de locuri prevăzute de parcarea subterană.
Amenajarea şi punerea în valoare a Pieţei Catedralei și construirea unei parcări subterane presupune o investiţie a municipalităţii în valoare de aproximativ 30 milioane de euro.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.