Banii economisiți din evenimentele culturale care ar fi trebuit să aibă loc la Arad în perioada următoare, dar au fost anulate, cca 1,5 milioane lei, sunt direcționați decătre municipalitate pentru materiale de protecție și materiale medicale necesare în lupta cu noul coroanvirus, astfel încât misiunea celor din linia întâi să fie una cât se poate de sigură și eficientă.

Decizia a fost luată prin dispoziția primarului Municipiului Arad, Călin Bibarț, după publicarea în Monitorul Oficial a Decretului privind instituirea stării de urgență pe teritoriul României.

„Considerăm că acum sănătatea arădenilor este de maximă prioritate! Este și motivul pentru care am dispus sistarea pentru o perioadă a tuturor cheltuielilor aferente activităților culturale, sportive sau de tineret. Fondurile economisite le direcționăm spre necesitățile stringente ale sistemului de sănătate arădean. În funcție de evoluția lucrurilor vom reface aceste alocări”, a declarat primarul municipiului Arad, Călin Bibarț.

Târgul de Paști este numai unul dintre evenimentele ce nu vor mai avea loc în oraș, asta după ce ani la rând acesta se număra printre cele mai așteptate și mai îndrăgite evenimente al primăverii și atrăgea mii de persoane. La fel se va proceda și cu alte acțiuni culturale, sportive și de tineret programate în perioada următoare.