Finanțarea lucrărilor de finalizare a stadiului UTA Francisc Neuman din Arad se face în condițiile legii. Precizările au fost făcute, vineri, decătre primarul municipiului Arad, Călin Bibarț, dupăce reprezentantul companiei care a semnat contractul cu municipalitatea s-a arătat nemulțumit în presa locală că primește 15 la sută și nu 30 la sută din avansul investiții.

În conformitate cu Hotărârea 264/2003 cu modificările și completările ulterioare și anexele sale, coroborat cu subcapitolul 18.5 din contractul încheiat între Municipiul Arad și SC DRAST COMPANY SRL, “Achizitorul are dreptul de a acorda avans în condițiile prevăzute de HG 264/2003 republicată, cu modificările și completările ulterioare. Justificarea și recuperarea avansului se face în condițiile legii din facturile emise după execuția lucrărilor.”. Cu toate că hotărârea guvernamentală punctează faptul că “valoarea avansului în cazul executării unor lucrări din fonduri publice poate fi de până la 15% din valoarea prevăzută în contract”, beneficiarul, respectiv Municipiul Arad, a acordat valoarea maximă admisă de lege ca avans la începerea lucrărilor, respectiv 15% din valoarea contractului. Operatorul economic a fost însțiințat de acest lucru prin adresa cu numărul 17504/05.03.2020.

“Atâta timp cât ambele părți respectă prevederile contractuale, sunt sigur că stadionul UTA va fi finalizat la timp. Avansul acordat pentru continuarea lucrărilor a fost în conformitate cu legile în vigoare și prevederile contractuale. Pentru detalii se poate consulta Hotărârea 264/2003 cu modificările și completările ulterioare. Pentru noi documentele sunt grăitoare, nu vorbele“, a declarat primarul municipiului Arad, Călin Bibarț.

Contractul pentru finalizarea stadionului „Francisc Neuman” a fost atribuit pe data de 18 februarie, câștigătorului licitației, compania DRAST COMPANY S.R.L., iar autoritățile sperau atunci ca noua arenă sportivă să fie gata în cursul acestei veri.

Contractul “Mărirea capacității peluzelor Stadionului UTA – modificări și completări”, care a fost atribuit companiei S.C. DRAST COMPANY S.R.L din Arad, are 2 loturi și o valoare totală de cca 16.300.000 lei.

Noul stadion Francisc Neumann va avea 12.700 de locuri, toateacoperite, restaurant, hotel şi muzeu, şi se va ridica la categoriaîntâia de acreditare a FRF şi pentru categoria a doua în strcutura deaceditare UEFA.