Arad: AUDIO Primarul Aradului, Călin Bibarț, despre trecerea unor noi cheltueli la administrațiile locale: „semnal clar că la nivel central nu mai sunt bani, încă o confirmare că au ajuns la fundul sacului”

Clubul Sportiv Gloria și Palatul Copiilor trec din subordinea Ministerului Educației Naționale la primăria municipiului Arad. Decizia a fost luată, vineri, dupăce Inspectoratul Școlar Arad a trimis municipalității un document prin care cere să răspundă cu da sau nu, dacă este deacord să preia cele 2 obiective, ca parte a unui proces național de descentralizare.

Clubul Sportiv Gloria și Palatul Copiilor trec din subordinea Ministerului Educației Naționale la primăria municipiului Arad. Decizia a fost luată dupăce Inspectoratul Școlar Arad a trimis municipalității un document prin care cere să răspundă cu da sau nu, dacă este deacord să preia cele 2 obiective, ca parte a unui proces național de descentralizare.

Primarul municipiului Arad, Călin Bibarț.

Prin preluarea CSS Gloria și a Palatului Copiilor, Primăria Municipiului Arad va prelua terenurile și clădirile în care își desfășoară activiatea celor 2 instituții, urmând ca să asigure și cheltuielile curente și de capital.

Municipalitatea speră ca Guvernul să își țină promisiunea și să termine construcția noului sediu al Palatului Copiilor, află lângă sediul Inspectoratului Școlar, existând riscul ca Executivul să ceară tot primăriei finalizarea investiției.