Arad: AUDIO Primul pas pentru mutarea comercianților din Piața Catedralei din centrul Aradului

Primul pas concret pentru mutarea comercianților din Piața Catedralei, din actualul loc din fața catedralei, într-o zonă din apropiere.

Primarul municipiului Arad, Călin Bibarț, a anunțat că a dat ordin de începere a lucrărilor începere a lucrărilor la obiectivul „Reabilitare spații comerciale – piața agroalimentară” din strada I.R.Șirianu, acolo unde vor fi mutați comercianții.

„Avem buget… ne apucăm de lucru! Am dispus începerea lucrărilor la obiectivul „Reabilitare spații comerciale – piața agroalimentară” din strada I.R.Șirianu! O lucrare care va asigura spații moderne și generoase în vederea unei activități comerciale civilizate pentru arădeni, #pentruArad!”, a declarat primarul municipiului Arad, Călin Bibarț.

Ascultă aici sau în linkul de mai jos declarația completă a primarului municipiului Arad, Călin Bibarț.

Proiectul municipalității de regenerare urbană a Pieței Catedralei presupune atât reconfigurarea peisagistică a viitoarei pieţe pietonale, cât şi amenajarea unei parcări subterane.

Municipalitatea își propune să amenajeze un canal de apă lung de 150 de metri, cu fântână arteziană, care să aducă aminte de forma râului Mureș, să realizeze un sistem de iluminat exterior (general) al pieței, să paveze pieța cu piatră de culori diferite, să amenajeze alei pietonale, căi de acces și zone verzi.

Vor fi montate 23 de bănci, tot atâtea coșuri de gunoi, șase suporturi de biciclete și trei cișmele.

În total, conform Studiului de Fezabilitate, vor fi 12 mii de metri pătrați de dale de piatră „de culori diferite”, 680 de metri pătrați de spațiu verde, 150 de metri pătrați de luciu de apă și 15 locuri de parcare la nivelul solului, la care se adaugă cele 261 de locuri prevăzute de parcarea subterană.

Amenajarea şi punerea în valoare a Pieţei Catedralei și construirea unei parcări subterane presupune o investiţie a municipalităţii în valoare de aproximativ 30 milioane de euro.

Comercianții au organizat mai multe proteste pentru a se opune mutării pieței, acțiunile lor fiind susținute și decătre PSD Arad.

Sursa foto: Călin Bibarț Facebook